Secretele pe care le ascunde geanta reginei Marii Britanii. Ce mesaje transmite aceasta

Geanta reginei Marii Britanii este mai mult decât un accesoriu. Aceasta o ajută să-și țină unele lucruri personale, dar și să transmită mesaje subliminale celor din staff-ul său. Discreția ține de eticheta regală engleză.

Regina Elisabeta a II-a nu pleacă nicăieri fără o geantă Launer (marcă londoneză). Este brandul pe care-l poartă încă de când era adolescentă, dar acest obicei nu este doar un moft vestimentar, ci și o necesitate.

Pe lângă faptul că geanta este un accesoriu indispensabil unei femei moderne, indiferent de vârstă sau de statut social, geanta o ajută pe regina Regatului Unit să transmită discret mesaje care ar putea deranja interlocutorii sau oamenii prezenți la un eveniment dacă le-ar adresa în cuvinte.

Istoricul și specialistul în eticheta regalității britanice, Hugo Vickers, a explicat pentru revista People că servitorii și gărzile de corp ale reginei Elisabeta a II-a trebuie să fie mereu atenți la gesturile pe care le face ea cu geanta pentru că, de regulă, le sunt adresate lor și trebuie să acționeze în consecință.

Ce mesaje transmite regina Marii Britanii cu geanta

regina marii britanii geanta

Atunci când regina mută geanta dintr-o mână într-alta, atunci când vorbește cu cineva, în cadrul unui eveniment public, înseamnă că vrea să încheie conversația cu acea persoană.

Dacă se află la o masă, alături de mai multe persoane, în cadrul unui eveniment și își pune geanta pe acea masă, înseamnă că vrea să plece, iar staff-ul său trebuie să-i pregătească o ieșire din sală cât mai respectuoasă, dar și discretă.

Un alt accesoriu pe care-l folosește pentru a transmite mesaje „secrete” este verigheta. Atunci când o răsucește de câteva ori pe deget, înseamnă că vrea să evite o discuție cu cineva care tocmai s-a apropiat de ea să o abordeze, fie se grăbește, iar persoana în cauză trebuie să spune repede ce are de spus.

Acestea sunt obiceiuri pe care Elisabeta a II-a le practică de zeci de ani și sunt eficiente, dar cineva care nu-i familiarizat cu eticheta Casei Regale Britanice, ar putea să nu aibă niciun habar despre astfel de gesturi aparent obișnuite pentru orice femeie.

Sursa: Daily Mail
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI