Regina Elisabeta, întâlnire cu Joe Biden. Președintele SUA se deplasează la castelul Windsor

Regina Elisabeta, întâlnire cu Joe Biden. Președintele SUA se deplasează la castelul Windsor
Joe Biden la prima sa participare la summit-ul G7

Agențiile internaționale de presă vuiesc în aceste zile. Majoritatea relatează despre întâlnirea de gradul zero dintre Joe Biden și Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Palatul Buckingham spune că Regina Elisabeta a II-a se va întâlni cu președintele american Joe Biden la castelul Windsor. Întâlnirea va avea loc în timpul vizitei sale în Marea Britanie pentru a participa la summit-ul grupului celor șapte lideri săptămâna viitoare.

Joe Biden la prima sa participare la summit-ul G7

Au trecut deja 6 luni de la învestirea lui Joe Biden ca președinte al Statelor Unite ale Americii. În calitatea sa de președinte al celui mai puternic stat din lume, Joe Biden va participa la summit-ul G7 de săptămâna viitoare.

Întâlnirea la nivel înalt se va ține în Marea Britanie. Este primul summit organizat de Anglia, după ieșirea din spațiul comunitar european. Marea Britanie se pregătește să găzduiască lideri din națiunile G7 la Cornwall în perioada 11-13 iunie.

G7  este o organizație formată din cele mai mari șapte așa-numite economii avansate din lume. Statele membre sunt Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit și Statele Unite.

Grupul se consideră „o comunitate de valori”, împărtășind principii precum democrația și drepturile omului. Rusia s-a alăturat în 1998, creând „G8”. Ulterior a fost suspendată în 2014 pentru preluarea Crimeii.

China nu a fost niciodată membru al grupului, în ciuda economiei sale mari și a celei mai mari populații din lume. Nivelul său relativ scăzut de avere pe persoană înseamnă că nu este văzută ca o economie avansată în modul în care sunt membrii G7.

Reprezentanții Uniunii Europene sunt de obicei prezenți la discuții. India, Coreea de Sud și Australia au fost, de asemenea, invitate în calitate de observatori în acest an.

Subiectul principal al conversației va fi recuperarea Covid și pregătirea pentru viitoarele crize. Agenda britanică include, de asemenea, schimbările climatice și comerțul. Liderii vor sosi vineri și întâlnirile vor începe în dimineața următoare, țările invitate ajungând în acea după-amiază.

Regina Elisabeta a II-a îl va primi la Windsor pe liderul american

Palatul Buckingham a anunțat că Regina Elisabeta a II-a se va întâlni cu președintele american Joe Biden la castelul Windsor în timpul vizitei sale în Marea Britanie.

Monarhul îl va găzdui pe președinte și prima doamnă Jill Biden în ultima zi a summitului din 11-13 iunie, a declarat joi palatul, preluat de BBC.

Biden va deveni cel de-al 13-lea președinte american pe care monarhul de 95 de ani l-a întâlnit în timpul domniei sale record. În același timp va fi prima ei întâlnire oficială de la moartea soțului ei, prințul Philip, în aprilie.

Palatul Buckingham nu a dezvăluit alte detalii despre întâlnirea dintre regină și Biden care va avea loc pe 13 iunie.

Monarhul britanic a petrecut o mare parte din pandemie la Windsor. Castelul este cel mai vechi și mai mare castel locuit din lume situat la vest de Londra. Tot aici a avut loc și nunta nepotului ei prințul Harry și a soției sale Meghan Meghan în 2018.

În același an, regina l-a găzduit pe fostul președinte Donald Trump la castel. Barack Obama a vizitat-o acolo și în 2016, a doua zi după împlinirea a 90 de ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI