29 mart. 2024 | 11:09

Regele Charles, vizibil slăbit în cea mai recentă apariţie în public. Camilla a strălucit, însă, cu o bijuterie a Reginei Elisabeta. Galerie foto

Monden
Regele Charles, vizibil slăbit în cea mai recentă apariţie în public. Camilla a strălucit, însă, cu o bijuterie a Reginei Elisabeta. Galerie foto
Regele Charles e foarte slăbit, potrivit celor mai recente imagini făcute publice de Palat. Ce face, între timp, Camilla.

Regele Charles, care a renunțat la unele îndatoriri regale complexe din cauza tratamentului pe care îl urmează împotriva cancerului, a fost fotografiat vizibil slăbit la biroul său de la Palatul Buckingham. Între timp, soția lui, Camilla, a strălucit la un eveniment la care l-a înlocuit. Ce ținută a purtat. Foto

Cea mai recentă apariție publică a Regelui Charles

Liderul Casei Regale de la Londra a renunțat la unele îndatoriri regale, pentru a putea să acorde atenție stării sale de sănătate. Regele Charles a fost fotografiat la biroul său de la Palatul Buckingham, în timp ce înregistra un mesaj ce a fost transmis joi, 28 martie 2024, unei congregații de la Catedrala Worcester.

Monarhul britanic a transmis că va continua să slujească națiunea cu „toată inima”, chiar dacă atât el, cât și nora lui au primit verdicte crunte din partea medicilor, în mesajul de Paște pe care l-a înregistrat pentru a fi difuzat joi, în absența lui, la o slujbă Royal Maundy de la Catedrala Worcester.

Ce mesaj a transmis monarhul cu ocazia sărbătorilor pascale de la catolici

Regele Charles, care a anunțat în februarie 2024 că urmează un tratament pentru cancer, a vorbit despre „rugăciunea sa specială” pentru Paștele curent, exprimându-și „marea tristețe” pentru faptul că nu va putea fi prezent la eveniment.

„Slujba Maundy de la Worcester are un loc foarte special în inima mea”, a declarat Regele Charles, după ce a citit o poveste din Biblie în care se vorbea despre cum Iisus Hristos a spălat picioarele ucenicilor săi.

Monarhul a precizat că pasajul din Evanghelia după Ioan, „își are originea în viața Domnului nostru, care a îngenuncheat în fața ucenicilor Săi și, spre marea lor surprindere, le-a spălat picioarele obosite de necazuri”. Iisus Hristos a dat astfel „un exemplu despre cum ar trebui să ne slujim”.

„Este rugăciunea mea specială”

Monarhul în vârstă de 75 de ani, care a preluat conducerea Casei Regale de la Londra în urmă cu 18 luni, a spus că își reamintește angajamentul pe care l-a făcut la sluja de încoronare, anume că nu va fi slujit, ci că va sluji – „ceea ce am încercat întotdeauna să fac din toată inima mea”.

„Este rugăciunea mea specială astăzi ca exemplul Domnului nostru de a ne sluji unul altuia să continue să ne inspire și să ne întărească toate comunitățile. Fie ca Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți de acest Paște”, a conchis Regele Charles.

Regele Charles e foarte slăbit; apariția monarhului a stârnit îngrijorare

Fiul regretatei regine Elisabeta a II-a a fost fotografiat la biroul său de la Palatul Buckingham, în timp ce înregistra mesajul mai sus expus, într-o formă slăbită. Este cât se poate de evident că Regele Charles este afectat de tratamentul pe care îl urmează, având ochii obosiți și privirea parcă pierdută.

Între timp, soția lui a preluat o parte dintre îndatoririle regale publice. Regina Camilla l-a înlocuit pe Regele Charles la evenimentul „Maundy Money”, unde au fost împărțite monede la o slujbă de pomană către 75 de bărbați și 75 de femei, oglindind vârsta monarhului britanic.

Regina Camilla i-a adus tribut regretatei Elisabeta a II-a

La slujba de la Catedrala Worcester din anul curent, Regina Camilla a apărut îmbrăcată într-o rochie cu imprimeu leopard, o haină crem de cașmir de Fiona Clare, o pălărie de la Lock and Co și broșe cu flori de aur și safir. Acestea din urmă au aparținut regretatei regine Elisabeta a II-a.

Regina Camilla i-a adus, astfel, un tribut regretatei sale soacre. Imagini cu partenera de viață a Regelui Charles, precum și cu monarhul pot fi vizualizate în galeria foto a acestui material.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear care a marcat omenirea
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie să știe
Capital.ro
Brunch de post şi secretul ciorbei de miel | Tanti Emilia din Timiş, gospodina care i-a uimit cu mâncarea tradiţională pe turiştii străini
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro