27 oct. 2024 | 13:31

Regele Charles a primit o veste bună de la medici. Ce va putea să facă începând de anul viitor, chiar dacă este sub tratament

Știri generale
Regele Charles a primit o veste bună de la medici. Ce va putea să facă începând de anul viitor, chiar dacă este sub tratament
Regele Charles a primit o veste bună de la medici. Ce va putea să facă începând de anul viitor, chiar dacă este sub tratament

La aproape un an de când a început tratamentul pentru cancer, Regele Charles a primit o veste bună din partea medicilor. Începând cu anul viitor, monarhul va scăpa de anumite restricții impuse de specialiști și va fi capabil să se dedice mai mult îndatoririlor regale, așa cum a promis să facă încă de la preluarea tronului.

Ce va putea face Regele Charles, de anul viitor

Regele Charles se află în prezent într-un turneu în Pacificul de Sud, incluzând Australia și Samoa, două vizite externe majore în 2024, deși continuă să lupte cu boala. Pe parcursul turneului, doctorii i-au permis să întrerupă tratamentul pentru cancer, dar i-au dat o veste bună și pentru anul viitor.

Medicii regali au aprobat reluarea unui program complet de activități pentru anul următor, inclusiv aceste turnee internaționale, unul dintre ele fiind programat în Canada. Cu toate că starea sa de sănătate i-a impus să își reducă activitățile în timpul verii, regele Charles, acum în vârstă de 75 de ani, a arătat un angajament puternic față de îndatoririle sale și nu a anulat activitățile, chiar dacă oboseala și-a spus cuvântul.

Turneul s-a încheiat recent cu o ceremonie tradițională Ava în Samoa, unde Regele și Regina Camilla au fost onorați cu titluri de căpetenie și au primit ofrande simbolice. Charles a menționat în discursul său că speră „să trăiască suficient pentru a se reîntoarce”, făcând astfel aluzie la starea sa de sănătate.

Pauza impusă se apropie de final

De la diagnosticarea din februarie, Regele Charles a urmat tratamente regulate și a încercat să își conserve energia printr-un regim de viață care a îmbinat relaxarea cu activitatea, incluzând timp petrecut în natură și momente de liniște alături de cei dragi. Această abordare l-a ajutat să facă față cerințelor turneului, unde, în ciuda oboselii, și-a îndeplinit angajamentele, inclusiv întâlniri cu lideri aborigeni în Australia.

În capitala australiană, Canberra, Regele și Regina au fost ținta unor remarci critice din partea senatoarei aborigene Lidia Thorpe, care a adus acuzații împotriva monarhiei. Cu toate acestea, reprezentanții Palatului Buckingham au declarat că Regele a rămas calm, înțelegând importanța libertății de exprimare ca principiu democratic.

De-a lungul turneului, Regele Charles a câștigat simpatia localnicilor, mii de australieni ieșind să îl întâmpine, inclusiv o mulțime de 10.000 de persoane adunate în fața Operei din Sydney. Regele și Regina și-au exprimat recunoștința pentru ospitalitatea popoarelor din Australia și Samoa, declarând că amintirile create în această călătorie le vor rămâne aproape pentru mult timp.

Pe parcursul verii, medicii i-au recomandat monarhului să limiteze aparițiile publice și angajamentele, pentru a-și conserva energia. Surse din interiorul familiei regale au declarat că suveranul obosește ușor, are numeroase momente în care simte nevoia să se odihnească, dar în niciun caz nu se gândește la retragere.

Parteneri
Primele imagini cu Iancu Sterp în costum de mire. Fratele lui Culiță radiază de fericire
Redactia.ro
Bărbatul care a fost cel mai mare escroc din istorie. Cum a reușit să vândă Turnul Eiffel la fier vechi
Click.ro
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
Imagini din apartamentul de 250.000 de euro al Andreei Tonciu. 'Am băgat foarte mulți bani'
Unica.ro
Când va reveni vremea la normal. Zile total ieșite din comun
EVZ.ro
Laura Crișan ar fi vrut să incendieze casa moștenită de la familia ei! Declarațiile halucinante ale unui martor: ”Pentru a scăpa de...”
Spynews
Plata fără numerar. S-a luat decizia! Când ne putem lua adio de la banii cash
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
CUTREMUR în POLITICĂ! CINE AJUNGE în TURUL 2 la PREZIDENȚIALE
Mediaflux
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Îl mai știi pe Remus din „Secretul Mariei”? Ce mai face acum actorul Toma Dănilă si ce legătură există între el și Liviu Vârciu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro