11 mart. 2024 | 20:15

Recunoşti tânărul din imagine? A devenit celebru peste noapte în România, acum are puterea în mâinile sale

Diverse
Recunoşti tânărul din imagine? A devenit celebru peste noapte în România, acum are puterea în mâinile sale
Recunoşti tânărul din imagine?

Cu toate că a apărut recent în atenția publicului, devenind celebru aproape peste noapte, este astăzi unul dintre cei mai puternici oameni din țară. Mulți îl văd ca fiind cel care îl poate înlocui la Palatul Cotroceni pe Klaus Iohannis, însă sunt puțini cei care reușesc să îl recunoască în această fotografie. Tânărul din imagine probabil nici nu-și imagina ce viitor îl aștepta.

Misiuni în Irak și Afganistan

Astăzi, românii îi așteaptă fiecare apariție publică și ascultă cu atenție declarațiile sale. Acum mai bine de două decenii, viața sa era cu totul diferită. Costumele pe care le poartă acum nu făceau parte din garderoba sa de zi cu zi, locul lor era luat de echipamentul militar.

Născut pe 7 februarie 1967, tânărul din imagine care stă sprijinit de un vehicul al armatei a luptat pe două dintre cele mai periculoase fronturi din lume: Afganistan și Irak.

În anii 2000, era comandantul Batalionului 26 Infanterie ”Neagoe Basarab” de la Craiova, un grup de militari cunoscut și ca „Scorpionii Roșii”.

„Suntem conștienți de eforturile pe care le faceți zi de zi”

În septembrie 2019, în cadrul ceremoniei militare ce fusese organizată pentru a celebra aniversarea a 25 de ani de la înființarea Batalionului, generalul- locotenent Daniel Petrescu, locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, a declarat:

„Distincțiile acordate astăzi reflectă aprecierile conducerii Armatei României și vreau să subliniez că suntem conștienți de eforturile pe care le faceți zi de zi pentru a duce mai departe numele „Scorpionilor Roșii”, un nume consacrat în misiunile din teatrele de operații și activitățile de instruire naționale și internaționale. Totodată, salut prezența în formație a militarilor polonezi – acum parte a Batalionului 26 – și subliniez excelenta cooperare a acestora cu militarii români.

Batalionul 26 a avut întotdeauna militari instruiți și oameni de valoare, cu care am colaborat excelent – în calitate de comandant de brigadă și divizie – și care au ridicat numele „Scorpionilor Roșii” la loc de cinste printre profesioniștii Armatei României. Unitate emblematică, Batalionul 26 Infanterie a reprezentat, de fiecare dată, cu onoare și demnitate Armata României, atât în teatrele de operații, cât și la exercițiile multinaționale la care a participat.

Doresc să îi felicit pe toți cei care fac sau au făcut parte din „marea familie a Scorpionilor Roșii”, le urez sănătate și împliniri alături de cei dragi!” a precizat generalul-locotenent Petrescu, potrivit Defense.ro.

Recunoşti tânărul din imagine A devenit celebru peste noapte în România, acum are puterea în mâinile sale

Foto: Facebook/ Alexandru Cautis

Tânărul din imagine poate ajunge la Palatul Cotroceni

Tânărul militar din imaginea surprinsă în timpul unei misiuni și publicată pe pagina de Facebook a jurnalistului Alexandru Căutiș este nimeni altul decât Nicolae Ciucă.

În 2020, într-un moment de criză profundă, când țara noastră se confrunta cu primele efecte ale pandemiei de Covid-19, Nicolae Ciucă devenea premierul României, după demisia lui Victor Orban. În doar patru ani de politică, este acum considerat de mulți un posibil înlocuitor al lui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Parteneri
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Redactia.ro
Mihai Trăistariu, reacție dură după ce Eurovision-ul a fost câștigat de non-binar-ul Nemo! „E o cerșeală de voturi”
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
'Mi-am scos uterul, trompele uterine și ovarele'. O vedetă îndrăgită fost diagnosticată cu cancer la 42 de ani
Unica.ro
WhatsApp introduce funcții noi. Schimbări majore pentru utilizatori
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
O MARE COMPANIE a luat decizia finală. Vrea să vină și SĂ BAGE BANI în România
Capital.ro
Românii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu: "Vor beneficia de încă o altă creștere opțională"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
RUSIA vrea RĂZBOI cu OCCIDENTUL! Avertismentul care dă fiori ÎN EUROPA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro