Record mondial în plină pandemie de COVID-19! O femeie din Olanda în vârstă de 107 ani s-a vindecat: „Nu ne aşteptam să supravieţuiască

Record mondial în plină pandemie de COVID-19! O femeie din Olanda în vârstă de 107 ani s-a vindecat: „Nu ne aşteptam să supravieţuiască
O femeie din Olanda în vârstă de 107 ani s-a vindecat de COVID-19

Veste bună în plină pandemie! Însănătoșirea neașteptată a Corneliei Ras, cea mai vârstnică persoană care s-a vindecat de COVID-19, le dă noi speranțe atât medicilor, cât și întregii lumi. Contrar descoperirilor cu privire la categoria de risc față de noul coronavirus, centenara din Olanda este un exemplu că vindecarea este posibilă la orice vârstă!

Cine este Cornelia Ras

Femeia în vârstă de 107 ani, devenită cea mai bătrână supraviețuitoarea a pandemiei de COVID-19, locuiește în Sommelsdijk, cea mai afectată regiune de COVID-19 din Olanda. Potrivit presei internaționale, femeia s-a îmbolnăvit pe data de 17 martie, la o zi după împlinirea frumoasei vârste de 107 ani.

Se pare că imediat după aniversarea sa, femeia a participat la o slujbă religioasă împreună cu alţi rezidenţi ai căminului de bătrâni în care trăieşte, în Goeree-Overflakkee, o insulă din sud-vestul ţării.

După această reuniune, mai multe persoane au avut simptome specifice bolii, motiv pentru care au fost testate pentru COVID-19. Rezultatul testelor a ieșit pozitiv atât în cazul doamnei Cornelia, cât și în cazul a încă 40 de persoane, participante la acea slujbă. Ulterior, 12 persoane din acel grup au murit.

După un tratament acordat tuturor persoanelor infectate, Cornelia Ras și familia sa au primit cea mai bună veste! Femeia a învins noul coronavirus, devenind cea mai vârstnică persoană vindecată. Acest lucru a fost confirmat ulterior și de Organizația Mondială a Sănătății.

Cum se simte bătrâna în aceste momente

Familia sa este recunoscătoare medicilor și lui Dumnezeu pentru că, așa cum a declarat, nu se mai aștepta la o asemenea minune: “Nu ne aşteptam să supravieţuiască”, a declarat nepoata sa.

Maaike de Groot, nepoata bătrânei, a dezvăluit starea bunicii sale: “Nu ia medicamente, se deplasează încă bine şi se roagă în genunchi în fiecare seară pentru a-i mulţumi lui Dumnezeu”, a mai spus aceasta.

Înainte de Cornelia Ras, cel mai în vârstă supravieţuitor al coronavirusului era Bill Lapschies, un american de 104 ani. De asemenea, au mai fost vindecate persoane cu vârsta de peste 96 de ani, dar niciuna nu a depășit până acum vârsta de 104 ani.

Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate din Olanda a crescut joi cu 1.213, ajungând la 21.762.