Recipientele în care nu trebuie să ţii mâncarea, sunt periculoase. Mulţi români le folosesc, din păcate

de: Ana Chivu
04 01. 2023

Gospodinele utilizează des diverse recipiente pe care le găsesc în supermarket-uri pentru mâncarea rămasă în plus. Doamnele adoră să folosească inclusiv cutii goale de plastic ale altor produse pentru porțiile mici de ciorbă sau tocăniță care urmează să fie încălzite și consumate la un alt prânz. Specialiștii avertizează în privința unor recipiente care devin periculoase. Mulți români s-au obișnuit să le utilizeze.

Recipiente periculoase: nu mai păstra mâncarea în ele

Gospodinele utilizează des diverse recipiente pe care le cumpără din supermarket-uri pentru mâncarea care rămâne în plus. Cu siguranță cei mai mulți români reciclează recipientele de la diferite alimente pentru a pune porțiile rămase de la prânz.

Cel mai probabil ai ajuns la frigider cu gândul că în găleata cu smântână este puțină salată boeuf rămasă de la Revelion sau în cutia cu biscuiți se află diverse tipuri de bomboane primite cadou de sărbători de la cei dragi care au venit în vizită. Acest obicei este comun în multe case, dar nu este și cel mai bun din mai multe motive.

Specialiștii vin acum cu câteva detalii despre obiectele în care este bine să păstrezi mâncarea și cele care îți pun sănătatea în pericol. Află că multe obiecte din plastic în care sunt inițial ambalate anumite produse sunt create pentru o singură utilizare.

După ce rupi sigiliul, poți să te aștepți ca bacteriile să intre rapid în produsul pe care îl depozitezi acolo, a explicat Biroul Federal pentru Consumatori (Profeco).

Alte recipiente pe care să le eviți

Cutii de pizza: uleiul și resturile alimentare înmoaie cartonul după ce preparatul este pus acolo cald. Cutia devine greu de curățat, iar la scurt timp va ajunge un loc fabulos pentru bacterii și gândaci. Nu trebuie să pui alimente noi în ea sau să păstrezi prea mult timp cutia.

Recipiente din plastic: nu trebuie să dai o nouă viață recipientelor cu iaurt, smântână sau înghețată. Cele mai multe sunt concepute pentru a proteja un anumit aliment, iar păstrarea unui alt tip poate provoca o reacție adversă la noul conținut.

Cutii: gospodinele trebuie să renunțe să folosească din nou cutiile pentru pastă de roșii sau cele de la măsline. Alimentele pe care le vor depozita acolo vor prinde un gust metalic pentru că nu vor fi protejate de un suc propriu sau anumite condimente. Achiziționează recipiente practice speciale pentru a sta la frigider și maleabile cu orice fel de aliment. Nu uita să verifici periodic produsele pentru a vedea dacă sunt bune pentru consum.