„Nu o arunca, cine știe când îmi mai trebuie” – este o replică pe care, dacă nu ai spus-o, cu siguranță ai auzit-o, măcar o dată. Din bucătăriile din toată țara nu lipsesc cutiile de la diferite produse ce ajung să fie folosite pentru depozitarea unor alte alimente. Specialiștii vin cu un avertisment important, dezvăluind care sunt recipientele în care nu ar trebui să păstrezi niciodată mâncarea.
Cutii, sticle, pahare, chiar și conserve – lista ambalajelor în care cumpărăm diferite produse alimentare, dar care nu ajung la gunoi, ci sunt folosite și refolosite, este destul de lungă.
Cu toate că, în teorie, este un obicei de lăudat, ce ajută la prevenirea risipei unor materiale ce ar putea fi reciclate, ar trebui să ținem mereu cont și să ne punem sănătatea pe primul loc.
Acestea sunt cele trei recipiente în care nu ar trebui să păstrezi niciodată mâncarea și pe care ar fi mai bine să le pui în coșurile pentru reciclare sau să le dai o cu totul altă utilizare în casă.
Astfel, conservele se pot transforma în ghivece, dar nu ar trebui folosite pentru depozitarea alimentelor, chiar dacă sunt spălate cu simț de răspundere.
Când ții alimente în același recipient în care ai adus acasă un alt produs, există posibilitatea contaminării încrucișate – microbii trec de la un produs la altul.
Acestea sunt cele trei recipientele în care nu ar trebui să păstrezi niciodată mâncarea: