Reacție alergică severă după vaccinarea cu Johnson&Johnson. Ce a pățit pielea lui în 4 zile

de: Avramescu Elena
31 03. 2021

După ce a primit vaccinul anti-coronavirus de la Johnson&Johnson, pielea unui bărbat s-a înroșit, după care s-a umflat și a căzut, iar medicii cred că ar fi vorba despre o reacție adversă severă a acestui vaccin.

Reacție alergică severă după vaccinarea cu Johnson&Johnson

Astfel, un bărbat din Virginia, în vârstă de 74 de ani, a avut o erupție severă pe tot corpul după s-a vaccinat anti-Covid cu serul de la Johnson&Johnson, notează Business Insider.

Richard Terrell a povestit că a început să prezinte simptome la aproximativ patru zile de la doza de vaccin. Bărbatul a mers la dermatolog, însă a fost trimis direct la Camera de Urgenţă, acolo unde doctorii au diagnosticat simptomele ca fiind un efect advers rar al vaccinului Johnson&Johnson.

„Am început să simt un disconfort la subraț. Câteva zile mai târziu am început să am mâncărimi. Pielea s-a umflat și s-a înroșit”, a spus Terrell pentru WRIC. Bărbatul a spus că roşeaţa a fost mult mai extinsă şi a evoluat până ce pielea a început să cadă.

De fapt, s-a raportat că vaccinul Johnson&Johnson ar putea fi vaccinul superior în SUA până acum, deoarece necesită o singură doză, pare a avea efecte secundare mai ușoare comparativ cu vaccinurile Pfizer-BioNTech și Moderna, mai spune Business Insider.

Când ajunge serul Johnson&Johnson în UE

Potrivit unui anunț al companiei americane, vaccinul împotriva COVID-19 al grupului Johnson&Johnson va fi livrat în Europa începând cu data de 19 aprilie. La jumătatea lunii martie, acest vaccin a fost al patrulea care a obţinut undă verde din partea Agenţiei europene pentru medicamente (EMA), după vaccinurile de la Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca. În prezent, el este administrat doar în SUA şi Africa de Sud, dar a fost aprobat şi în Canada. Ca să poată crește producția și să răspundă cererii, Johnson&Johnson a încheiat în ultimele luni mai multe acorduri cu laboratoare şi subcontractanţi din Europa, ce vor răspunde de respectarea compoziţiei serului şi de ambalarea sa în flacoane. Se face referire aici la Sanofi, în Franţa, de Catalent în Italia şi de IDT Biologika în Germania.

De asemenea, substanţa activă, care asigură eficacitatea vaccinului, o să provină de la situl Johnson&Johnson de la Leiden, din Olanda. Uniunea Europeanu a făcut o comandă de 200 de milioane de doze la laboratorul american, cu o opţiune pentru 200 de milioane de doze suplimentare. Ar urma să vină în al doilea trimestru circa 55 de milioane de doze, a spus la jumătatea lui martie Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene. Laboratorul nu a făcut însă public calendarul exact al livrărilor.