Reacția surprinzătoare a Soranei Cîrstea la revenirea în România: ‘Am un gust amar’

de: Ioana Bucur
02 04. 2023

Sorana Cîrstea a avut o reacție surprinzătoare la revenirea în România. Sportiva a ajuns în țară, duminică, după ce și-a încheiat parcursul spectaculos de la Miami Open.

Ce a declarat Sorana Cîrstea la revenirea în România

Sportiva și-a încheiat vineri evoluția de la Miami Open, fiind eliminată în semifinale de jucătoarea cehă Petra Kvitova, locul 12 WTA. De luni, Sorana Cîrstea va urca pe locul 41 WTA, de pe 74.

Duminică, jucătoarea s-a întors în România. Pe aeroport, a oferit câteva declarații despre rezultatele fabuloase din ultima perioadă și întoarcerea în prima linie a tenisului mondial.

Românca a mărturisit că semifinala Miami Open i-a lăsat un gust amar, fiind convinsă că ar fi putut da mai mult pe teren.

„Am spus-o de la începutul anului, am muncit foarte mult să fiu aici și mă bucur că și rezultatele sunt acum pe măsura muncii. A fost o lună foarte frumoasă și plină de un tenis de calitate. Am un gust amar legat de semifinală, simțeam că pot mai mult, dar asta este, învăț din greșeli și sper că voi menține acest nivel de tenis de acum încolo.

Eu îmi știu potențialul, îmi știu nivelul de joc, știu ce pot să fac. Din cauza acesta, am tras mult, mi-am luat un antrenor nou, oameni de calitate, fiindcă simțeam că potențialul meu este mai mare decât rezultatele reușite în ultimii ani”, a declarat Sorana Cîrstea, potrivit GSP.

Te-ar putea interesa și: Cristian Tudor Popescu, mesaj neașteptat înaintea meciului Sorana Cîrstea – Petra Kvitova. „A reușit să-i intre în minte”

Ce spunea Kvitova înainte de meciul cu românca

Vineri seara, la scurt timp după înfrângerea din meciul cu Kvitova, Cîrstea a afirmat că pleacă „de la turneele americane cu zâmbetul pe faţă”.

„Am muncit mult să ajung aici şi este minunat că toată munca se reflectă în rezultate bune, iar un sfert de finală la Indian Wells şi o semifinală la Miami sunt rezultate excelente. Sigur că sunt puţin tristă, pentru că simţeam că am şanse, dar plec de la turneele americane cu zâmbetul pe faţă şi cu multe lucruri care trebuie îmbunătăţie”, a declarat Cîrstea.

Înainte de confruntarea din semifinala turneului american, Petra Kvitova spunea că românca o „ucide la grand slam”.

„Mă ucide la grand slam. De fapt m-am antrenat cu Sorana înainte de începutul turneului. Este plăcut să o văd şi pe ea, tot o jucătoare de peste 30 de ani, ajungând în semifinale. Va fi grozav. Abia aştept să mă întorc pe terenul central”, a spus Kvitova.

Te-ar putea interesa și: „Sunt o jucătoare mult mai bună în momentul de față”. Sorana Cîrstea, mesaje optimiste înaintea semifinalei cu Petra Kvitova