Reacția superbă a elvețienilor după calificarea la Euro 2024: ‘Mulțumesc, România’

de: Ioana Bucur
19 11. 2023

După un meci spectaculos disputat în Ungaria, împotriva naționalei Israelului, tricolorii și surporterii au toate motivele să sărbătorească. A fost o seară încărcată de emoții pentru mai multe echipe, în drumul spre Campionatul European. Reacția superbă a elvețienilor după calificarea la Euro 2024.

Presa din Elveția, reacție neașteptată după calificarea la Euro 2024

A fost o seara încărcată cu emoții pentru iubitorii fotbalului din Europa. România a reușit să obțină calificarea la Euro 2024, după un meci spectaculos câștigat în fața naționalei Israelului. Victoria românească a însemnat  un ajutor uriaș pentru o altă echipă, în drumul spre calificare.

Echipa din Țara Cantoanelor nu a reușit să se impună în întâlnirea cu Kosovo, partida finalizându-se cu un sor egal, de  1-1. Elvețienii și-au asigurat însă biletul la Euro datorită românilor. Jurnaliștii de la Blick nu au ezitat să mulțumească pentru ajutor, cu un simplu „Mulțumim, România”  – scris chiar în limba română.

„EM, venim! Dar nu există nicio victorie împotriva Kosovo, echipă de clasa a treia. Și astfel, avem o calificare fără euforie. Putem spune un singur lucru: Multumesc, România. Mulțumiri!

Chiar și după nașterea cu forceps, bebeluși frumoși pot vedea lumina zilei. Această calificare la Campionatul European a fost o astfel de naștere… cu forceps. Până la urmă primim biletul datorită faptului că România învinge Israelul. Euforie? Nici vorbă.  Meciul împotriva Kosovo, împotriva unei echipe extrem de limitate? Performanța echipei naționale? Departe, departe de a fi bine”, au scris cei de la Blick.

Te-ar putea interesa și: Presa din Ungaria, reacție după calificarea României la Euro 2024. Ce au scris jurnaliștii despre Ianis Hagi

Foto: Profimedia

„Băieţii sunt imbatabili şi aşa vreau să rămână”

Sâmbătă seara, la finalul meciului ce a adus tricolorilor calificarea la Euro 2024, Edi Iordănescu și-a lăudat jucătorii, despre care a spus că este mândru, punctând că „echipa a ţinut steagul sus pentru România”.

„Este bucurie fără margini şi mândrie mare, băieţii sunt imbatabili şi aşa vreau să rămână. Au fost păreri, critici, multe nedreptăţi, mulţumesc familiei, părinţilor mei, fraţilor mei, celor care au fost mai sceptici….dar şi federaţiei şi preşedintelui care mi-au dat credit total. Şi Lui Dumnezeu, că a fost mereu alături de mine. Puşcaş munceşte, eu îi salut pe toţi din această campanie, îi felicităm şi suntem mândri de ei. Sunt mândru de ei. Suntem neînvinşi, echipa a ţinut steagul sus pentru România”, a spus selecţionerul.

Te-ar putea interesa și: Prime uriașe pentru jucătorii naționalei pentru calificarea la Euro 2024: ”Sunt bani mulți”