02 iun. 2022 | 06:53

Răspunsul SUA după amenințarea directă venită din partea Rusiei privind izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial. Cum a fost umilit Vladimir Putin

Politică
Răspunsul SUA după amenințarea directă venită din partea Rusiei privind izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial. Cum a fost umilit Vladimir Putin
Vladimir Putin și Joe Biden

Decizia SUA de a trimite sisteme de rachetă avansate Ucrainei pentru a avea mai multă precizie asupra inamicului a stârnit multă furie și indignare în rândul Rusiei, care a avertizat că această acțiune poate atrage consecințe grave asupra întregii lumi. În replica, SUA a venit cu un răspuns categoric pentru Rusia, subliniind care este adevărata sa poziție în acest război.

Rusia, amenințare directă cu un război cu NATO

Ucraina a solicitat în repetate rânduri ajutoare care să cuprindă arme grele, precum sisteme de rachete cu rază lungă de acțiune, motivând cu faptul că, aceasta este singura cale de a se apăra împotriva inamicului, care atacă sub aceeași formă.

Inițial, Joe Biden a venit cu un răspuns negativ la această solicitare, decizie care a mulțumit oficialii Rusiei. La scurt timp, SUA a anunțat că va trimite sisteme avansate de lansatoare de rachete, cu condiția ca acestea să nu fie folosite pentru a lovi teritoriul Rusiei, ci doar pentru a-și apăra țara.

De asemenea, Casa Albă a anunțat că nu este vorba de sisteme cu rază lungă de acțiune, adică de sute de kilometrii, având autonomie de maxim 80 kilometri.

Ca răspuns la decizia luată de SUA, ministrul adjunct rus de Externe, Serghei Riabkov, a declarat pentru agenția de știri de stat RIA Novosti că Moscova consideră „extrem de negativ” ajutorul militar american acordat Ucrainei, acest fapt crescând riscul unei confruntări directe cu NATO.

„Încercările de a prezenta decizia ca un element de `autocontrol` sunt inutile. Faptul că Statele Unite, în fruntea unui grup de state, sunt angajate într-o pompare intenționată de arme în regimul de la Kiev este un lucru evident.”, a transmis Serghei Riabkov.

La rândul său, Volodimir Zelenski a dat asigurări că nu va ataca Rusia, scopul luptei ucrainenilor fiind acela de a-și apăra țara.

„Nu suntem interesați de FederaȚia Rusă. Nu luptăm pe teritoriul lor, asa cum fac ei cu noi”, a declarat Zelenski pentru Newsmax, potrivit BBC.

Reacția SUA după ce a fost amenințată de Rusia

Replica unei amenințări directe cu un posibil conflict nu a întârziat să apară, astfel că SUA a transmis Rusiei că este conștientă de riscurile existente pentru fiecare decizie luată. Chiar și așa, Rusia nu este în măsură să decidă ce tip de ajutoare poate trimite SUA în Ucraina.

Totodată, subsecretarul pentru Politică al Departamentului Apărării, dr. Colin Khal, a transmis că SUA nu dorește să intre într-un conflict cu SUA și nici să dea naștere unui conflict și mai mare în Ucraina.

„Președintele Biden a spus clar că nu avem intenția de a intra în conflict direct cu Rusia. Nu avem ca interes extinderea conflictului Ucraina la un conflict mai larg sau să evolueze în al Treilea Război Mondial, așa că am fost conștienți de asta, dar, în același timp, Rusia nu are drept de veto asupra a ceea ce trimitem ucrainenilor”, a spus Kahl, în timpul unei conferințe de presă la Pentagon.

 

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Capital.ro
Blocurile de pe strada surpată din Slănic Prahova sunt evacuate chiar acum | Raed Arafat, decizie de ultimă oră
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau BANII de PENSII! Cea mai bună veste înainte de PAȘTE
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro