21 mart. 2023 | 12:42

Reacția Rusiei după ce Ucraina a distrus rachete Kalibr în timpul transportului lor pe calea ferată. Ce alte pagube au fost înregistrate

News
Reacția Rusiei după ce Ucraina a distrus rachete Kalibr în timpul transportului lor pe calea ferată. Ce alte pagube au fost înregistrate
Rachete Kalibr, distruse de drone ucrainene Sursă foto:Profimedia

Ucrainenii se bucură de o nouă lovitură în Crimeea, după ce luni seară, în timp ce liderul chinez se afla într-o vizită la Moscova, armata lui Zelesnki ar fi distrus mai multe rachete de croazieră rusești „Kalibr NK”,la Geankoi, Crimeea, în timpul transportului lor pe calea ferată, arată Reuters. În urma distrugerii, oficialii ruși au reacționat. Ce au declarat, de fapt.

Ucraina se laudă cu pași noi către victoria finală

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat luni seară declanșarea unor explozii la Geankoi, în Crimeea ocupată, care a produs distrugerea rachetele de croazieră rusești Kalibr în timpul transportului lor pe calea ferată spre navele rusești din Marea Neagră.

„O explozie în orașul Geankoi din nordul Crimeei ocupate temporar a distrus rachete de croazieră rusești Kalibr-KN în timp ce erau transportate pe calea ferată”, a fost prima informare legată de eveniment pe rețelele sociale, cu mențiunea că aceste rachete au fost concepute pentru a fi lansate de pe navele de suprafață ale flotei rusești din Marea Neagră. Mai mult, acestea au o rază de acțiune operațională de peste 2.500 de kilometri pe uscat și de 375 de kilometri pe mare.

Ihor Ivin, numit de ruși șeful administrației din Geankoi, a declarat că orașul a fost atacat de drone, iar în urma exploziei, un bărbat de 33 de ani a suferit o rană provocată de șrapnelul unei drone doborâte.

După accident, bărbatul a fost transportat la spital și internat, aflându-se în stare stabilă.
Ivin, citat de TASS, ar fi declarat la televiziunea Krym-24 că, în urma exploziei, au fost înregistrate și alte pagube, astfel că, o casă, o școală și un magazin au fost cuprinse de flăcări, iar rețeaua electrică a suferit pagube.

O confirmare a celor întâmplate a fost făcută și de Serghei Askyonov, șeful instalat de Rusia în peninsula anexată, care a dezvăluit pagubele înregistrate și activarea sistemele de apărare aeriană în zonă.

Deși la Kiev, atacul cu drone nu este recunoscut oficial, serviciul de informaţii al armatei Ucrainei a transmis un mesaj ironic, ce confirmă vinovații.

„Procesul de demilitarizare a Rusiei continuă şi pregăteşte eliberarea peninsulei ucrainene Crimeea”, a scris sursa citată.

Reacția Chinei după vizita premierului japonez în Ucraina

Ucraina pare să fie în ultimele zile în avantaj, astfel că, Volodimir Zelenski a fost onoat să primească vizita premierului japonez Fumio Kishida, care s-a deplasat pentru a-și exprima sprijinul și solidaritatea față de poporul ucrainean.

China, al cărui lider se află în aceste zile la Moscova, pentru a discuta cu Vladimir Putin despre planul de pace al Beijingului, dar și despre cooperarea dintre Rusia și China, a făcut apel la păstrarea unor contexte amiabile.

Mai mult, China și-a exprimat speranța cu privire la sosirea premierului japonez în Ucraina, că ar fi avut rolul de a liniști apele, și nu de a le agita, a marţi purtătorul de cuvânt al MAE de la Beijing, Wang Wenbin, transmite EFE, citat de Agerpres.

În continuare, oficialul chinez a transmis că este nevoie de implicarea directă a întregii comunități internaţionale care să lupte pentru „a se menţine pe direcţia corectă de a căuta pacea”, dar şi ”de a promova discuţiile care să creeze condiţiile necesare pentru o soluţionare politică a ‘crizei’ din Ucraina”.

 

Parteneri
În ce stare se află Florin Piersic, după ultima operație. Actorul și-a petrecut Paștele în spital, iar medicii au făcut noi declarații
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor au fost găsite într-un puț adânc de 15 metri
Digi24
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Toni Iuruc se reinventează după divorțul de Halep. Ce mai face omul de afaceri
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Taxă trecută în lege pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii care vor plăti de 5 ori MAI MULT
Capital.ro
Adio, cafea! Reţeta clasicei licori de dimineaţă se schimbă radical. Noile componente anunţate de oamenii de ştiinţă
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
PENSIE de 24.000 de lei. Cine va PRIMI acești BANI
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro