Reacția medicului erou din Piatra Neamț, premiat de OMS. Mesajul emoționant

Reacția medicului erou din Piatra Neamț, premiat de OMS. Mesajul emoționant
Reactia lui Catalin Denciu, dupa ce a fost premiat de OMS

Cătălin Denciu, medicul erou din incendiul de la Piatra Neamț, a fost premiat de OMS – Organizația Mondială a Sănătății.

Reacția medicului erou din Piatra Neamț, premiat de OMS

Cătălin Denciu, medicul anestezist, a dat dovadă de mult curaj în clipa în care a sărit în flăcări, pentru a-și salva pacienții din incendiul care a izbucnit de la Piatra Neamț. Pentru curajul și bunătatea de care a dat dovadă, Cătălin Denciu a fost premiat de Organizația Mondială a Sănătății.

Astfel, liderul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, l-a felicitat pe medicul român pentru efortul depus și pentru faptul că și-a pus viața în pericol pentru a salva alte vieți.

 „Doctorul Cătălin Denciu este un specialist în terapie intensivă din România. Era de serviciu în noiembrie anul trecut având grijă de pacienții Covid când a izbucnit un incendiu în spital.

Zece pacienți au murit în incendiu, iar în încercarea de a-i salva pe alții, medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri de gradul trei pe 40% din suprafața corpului”, a spus șeful OMS, în cadrul celei de-a 74-a reuniuni a adunării generale a Organizației Mondiale a Sănătății.

”Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru serviciul, sacrificiul și exemplu său. Acestea sunt doar câteva exemple, dar sunt milioane de povești despre curaj, suferință, disperare, lupte și triumf ”, a mai spus Tedros Adhanom.

”Sunt impresionat și foarte emoționat”

Amintim că medicul erou din incendiul de la Piatra Neamț a trecut la rândul său prin clipe grele. El a suferit mai multe intervenții chirurgicale, iar mai apoi a trecut printr-o perioadă de recuperare într-un spital din Belgia. Acesta s-a declarat emoționat și impresionat să primească recunoașterea muncii sale din partea OMS și a declarat că nu se aștepta nicio clipă la un asemenea gest. El le-a mulțumit totodată și medicilor belgieni.

„Sunt impresionat și foarte emoționat să primesc recunoașterea muncii și a contribuției mele din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Nu m-am așteptat nicio clipă la acest gest. Vreau să le mulțumesc din inimă colegilor belgieni, datorită cărora mă aflu aici, în fața dumneavoastră.

Sunt onorat să accept această distincție în numele întregului personal medical din România și din toată lumea, aflat în linia întâi de luptă. De asemenea, primesc acest premiu în numele tuturor pacienților COVID care au cunoscut suferințele bolii și în numele familiilor noastre care stau alături de noi la bine și la greu. Consider că mi-am făcut datoria fața de pacienții și de colegii mei”, a spus medicul Cătălin Denciu, după ce a fost premiat de către OMS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI