Reacția Marinei Almășan după ce a fost criticată pentru că i-a luat apărarea lui Buhnici. Ce decizie a luat vedeta EXCLUSIV

Reacția Marinei Almășan după ce a fost criticată pentru că i-a luat apărarea lui Buhnici. Ce decizie a luat vedeta EXCLUSIV
Marina Almășan, reacție după ce a fost criticată pentru că i-a luat apărarea lui Buhnici. Ce a spus vedeta?

Marina Almășan a mărturisit pentru impact.ro că în urma reacțiilor pe care le-au avut declarațiile sale privind persoanele supraponderale, a demarat o campanile pentru ca lumea să conștientizeze cât de periculoase sunt kilogramele în exces și ce luptă trebuie pornită împotriva acestora.

Marina Almășan, reacție după ce a fost criticată pentru că i-a luat apărarea lui George Buhnici

Marina Almășan și-a atras un val de critici după ce și-a exprimat opinia privind declarațiile făcute de George Buhnici. Vedeta tv a spus, printre altele, că nu are nimic cu femeile supraponderale sau cu cele mai plinuțe, doar că, pentru propria lor sănătate, acestea ar trebui să aibă grijă ce și cât mănâncă și totodată la ținuta pe care o îmbracă.

Atacată din toate părțile, prezentatoarea a reacționat demarând un program de slăbit, atenționând că lupta contra obezității este un război la scară planetară, căruia ar trebui să ne aliniem.

„Imi fac pentru inabilitatea mea de a fi reușit să exprim ceea ce am vrut, de fapt. Editorialul meu s-a dorit o pledoarie, ]ntr-un stil pamfletar, la adresa acelor persoane supraponderale, care ne șochează prin maniera lor de a se afișa în public. Nimic mai mult.

Da, e-adevărat, punctul de pornire l-a constituit scandalul iscat cu o zi înainte de declarația lui George Buhnici și am considerat necesar să-mi exprim și opinia cu privire la dreptul fiecărui jurnalist de a-și spune punctul de vedere, orcât de incomod ar fi. Probabil, trebuia să dezaprob, întâi de toate, limbajul folosit de acesta.

„Vreau să-i ajut”

,,Dar de aici și până a se deturna opinia mea, transformand-o într-o atitudine generalizată împotriva supraponderalilor, e cale lungă! Campania declanșată astăzi pe site-ul pe care-l conduc este, de fapt, felul meu de a demonstra nu numai că nu am nimic cu aceste persoane (pentru unele, pe care le și cunosc, am toată prețuirea și admirația!), dar că și vreau să-i ajut, așa cum pot – în primul rând să conștientizeze cât de periculoase sunt kilogramele în exces , iar în al doilea rând cum să pornească această necesară luptă împotriva lor. Lupta contra obezitații este un război la scară planetară și ar trebui ca și jurnaliștii români să i se alinieze.

În rest, o să fiu atentă pe viitor cum îmi formulez textele, ca să nu mai dau naștere la interpretări. Lumea e foarte inflamată din cauza problemelor din viața de zi cu zi și reacționează exagerat la lucruri nesemnificative, în raport cu primele”, a declarat aceasta pentru impact.ro.

„Greutatea în exces e însotită de risc de boli”

Primul invitat al campaniei inițiată de vedeta tv a fost un reputat medic endocrinolog, care a lucrat în prima linie a unuia dintre cele mai renumite spitale de endocrinologie din Europa: Institutul Național de Endocrinologie C.I.Parhon. În interviul acordat, medicul Ileana Marinescu i-a dat dreptate, la rându-i, lui Buhnici, căruia însă i-a dezaprobat total limbajul folosit.

„Nu se pot abține de la mâncare și, mai ales, NU ȘTIU să mănânce! Ca să fiu sinceră, mie mi se pare exagerată toată această discuție creată în jurul declarațiilor făcute de jurnalistul cu pricina. Singur că domnul respectiv a fost foarte inabil în a se exprima. Dar există și mult adevăr în aceasta problemă. Pentru că, din păcate și foarte mulți copii sunt obezi pentru că manâncă prost și incorect și foarte multe fete tinere sunt corpolente. Eu aș merge însă pe aspectul medical, nu atât estetic…

În primul rând e dovedit că mortalitatea este mai mare la cele obeze, față de cele non-obeze, că îmbătrânirea este și ea mai accentuată la obeze. Greutatea în exces e însotită de risc de boli de inimă, de hipertensiune, de diabet, de gută, de piatră la colecist, de CANCER! Da, de cancer! ”, a spus aceasta.

  • Preferă să facă plajă la domiciliu

Marina Almășan a mărturisit pentru playtech.ro că nu a mai fost la mare de mai bine de zece ani și că preferă să se bronzeze la domiciliul. Aceasta a motivat alegerea făcută prin faptul că nu mai are forme pe care să le expună în public. Prezentatoarea ne-a mai povestit că în perioada în care mergea pe litoral, se pregătea cu ceva timp înainte să dea jos surplusul de kilograme.