06 mai 2020 | 20:04

Reacția lui Ludovic Orban după ce amenzile în starea de urgență au fost declarate ilegale. ”Ne împiedică să apărăm sănătatea românilor”

Știri generale
Reacția lui Ludovic Orban după ce amenzile în starea de urgență au fost declarate ilegale. ”Ne împiedică să apărăm sănătatea românilor”
Reacția lui Ludovic Orban după ce amenzile în starea de urgență au fost declarate ilegale. ”Ne împiedică să apărăm sănătatea românilor”. Sursa foto: antena3.ro

Ludovic Orban, premierul României, a criticat Curtea Constituțională pentru decizia luată miercuri cu privire la declararea ca fiind neconstituționale amenzile majorate primite de populație în timpul stării de urgență. Astfel, decizia CCR favorizează o minoritate și împiedică autoritățile să apere sănătatea românilor.

Reacția lui Ludovic Orban după ce amenzile în starea de urgență au fost declarate ilegale. ”Ne împiedică să apărăm sănătatea românilor”

Lodovic Orban a atacat Curtea Constituțională după ce aceasta a declarat că amenzile primite de populație în timpul stării de urgență sunt neconstituționale. Premierul a spus că CCR a favorizat astfel o minoritate, acea parte care a primit sancțiuni, și a defavoriyat populația care a respectat legea pe parcursul stării de urgență.

Ca și în alte decizii luate de actuala CCR, în perioada lui dragnea, și decizia asta arată că actuala CCR e de partea celor care încalcă legea, care încalcă reguile, sancționând pe toți cetățenii corecți, care au respecat reglementările, regulile impuse în perioada stării de urgență”, a spus premierul Ludovic Orban.

CCR a hotărât că amenzile primite în timul stării de urgență sunt neconstituționale

CCR a hotărât că amenzile primite în timul stării de urgență sunt neconstituționale. Sursa foto: evz.ro

Ludovic Orban, șocat de decizia CCR

Premierul s-a arătat „șocat” de decizia CCR care ar avea un „vădit caracter politic”. „Prin această decizie se poate ajunge la situația în care autoritățile să nu mai poată da amendă pentru regulile stabilite în perioada stării de urgență.

Prin această decizie, guvernul, autoritățile se poate spune că aproape sunt împiedicate să apere sănătătatea și viața românilor pe durata stării de urgență”, a continuat Ludovic Orban.

Decizia CCR îndeamnă la anarhie

În opinia premierului României, CCR se situează în apărarea „minorității extrem de reduse care încalcă legea și nescotește majoritatea zdrobitoare a românilor, 98%, care s-au comportat în această perioadă responsabil și au contribuit la limitarea răspândirii coronavirusului”.

De asemenea, premierul a mai declarat că deciyia Curții Constituționale „este o invitație pentru fiecare român să încalce legea, un îndemn la anarhie”.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
„O suspectam pe soția mea de infidelitate, dar ce am aflat a fost mult mai rău”. Un bărbat a fost în stare de șoc când a descoperit adevărul
Click.ro
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc și o respectă
Capital.ro
Telefonul înregistrează tot ce vorbim, fără să știm. Metoda simplă prin care poți dezactiva microfonul mobilului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
TRADIȚII de FLORII! E TOTAL INTERZIS
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro