Reacția lui Dan Barna, după ce filmarea cu el a devenit virală. “Apar pentru două secunde”

de: Alexandra Chivu
15 04. 2020

Un video cu Dan Barna surprins în timp ce lucrează pe laptop s-a viralizat după ce mai multe persoane au observat că liderul USR doar se juca cu degetele deasupra tastaturii. Reacția oficialului după ce gestul său a fost ironizat.

Reacția lui Dan Barna după ce filmarea cu el a devenit virală

Liderul USR, Dan Barna, a publicat marți dimineață pe contul de Facebook o înregistrare video care transmitea un mesaj pentru români, la o lună de la decretarea stării de urgență din cauza pandemiei de COVID-19. La începutul video-ului, Barna apare că simulează că tastează la laptop, apoi își începe mesajul, ca și cum și-ar fi întrerupt activitatea. Gestul său nu a fost trecut cu vederea, oamenii ori taxându-l pentru că se preface, ori întrecându-se în glume.

„Felicitări!…Sunteți primul om care poate să scrie ceva fără să apese pe tastatură/ Dane, intrăm în direct. Arată că lucrezi/ Vedeți că băieții de la regie v-au mutat butoanele de la laptop/ Vai, cât am râs la început. Ce gingaș mângâia el laptopul când apasa pe lângă taste și se prefăcea că scrie. Chiar nu puteai să deschizi un document word și să scrii ceva ca să pasă mai autentic?”, sunt câteva dintre comentariile utilizatorilor de Facebook.

Gestul său, ironizat de un vechi amic

Mai mult, gestul său a fost ironizat și pe pagina lui Deiu Stanciu, despre care șeful USR spune că este un vechi prieten. La rândul lui, bărbatul a publicat un video pe care l-a numit ”Tutorial de spălat pe mâini cu Dan Barna” și în care două palme imită curățarea lor, fără a folosi însă apa și săpunul și fără a-și atinge mâinile. De asemenea, și actorul Alex Bogdan a glumit pe seama secvenței provocate de liderul USR.

După ce scena s-a viralizat, chiar Barna a venit cu o explicație: „Un pic de haz în vremuri de necaz. S-a răspândit pe net o secvență în care apar pentru două secunde apăsând pe lângă tastatura laptop-ului din fața mea, în maniera pianistă. A fost un gest reflex de concentrare asupra mesajului pe care mă pregăteam să îl transmit care arată însă, într-adevăr, foarte hazliu.

Dacă renunțăm la capacitatea de umor și autoironie ne pierdem spiritul. Sunt primul care râde la meme-urile care apar inevitabil din astfel de situații. Cu atât mai mult când le provoc. Până acum cel mai prompt și adaptat cu vremurile e cel al mai vechiului meu amic Deiu Stanciu.” Pentru a-și susține spusele, politicianul a postat chiar el parodia cu o simulare a spălatului pe mâini.