Digi | RCS-RDS, în fața celei mai mari schimbări

Digi | RCS-RDS, în fața celei mai mari schimbări

Digi | RCS-RDS a făcut schimbări în conducere, după ce Ioan Bendei, fostul vicepreședinte și administrator al companiei, și-a dat demisia ca urmare a primirii unei condamnări în dosarul drepturilor de televiziune. RCS-RDS, care deține Digi, are un nou membru neexecutiv și un nou vicepreședinte.

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) RCS-RDS S.A. a confirmat luni, 11 martie 2019, numirea lui Dan Ioniță (40 de ani), co-director Financiar al companiei, în calitate de membru neexecutiv cu drepturi depline în cadrul Consiliului de Administrație al companiei.

Dan Ioniță este co-director Financiar al gigantului de telecomunicații din 2015, dar s-a alăturat companiei în 2007, în calitate de Manager de Raportare, și a fost promovat Manager Financiar, în 2008. Anterior experienței din domeniul comunicațiilor electronice, Dan Ioniță a lucrat în audit și consultanță în afaceri.

Este licențiat în Contabilitate, la Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti, şi a absolvit un master în Sisteme Informatice. Dan Ioniță era membru neexecutiv interimar al CA, din data de 5 februarie 2019.

Membru neexecutiv înseamnă că participă la ședințe la luarea deciziilor și are drept de vot, dar nu are însă calitatea administrativă (semnare de documente sau reprezentare legală).

Digi | RCS-RDS are un nou vicepreședinte în Consiliul Administrativ

Ca urmare a demisiei lui Ioan Bendei, condamnat în primă instanță, în luna ianuarie 2019, la patru ani de închisoare cu executare în dosarul drepturilor de televizare, a fost nevoie de încă o schimbare în conducerea trustului care deține Digi. Ioan Bendei a fost condamnat de Tribunalul București, în luna ianuarie 2019, la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul drepturilor de televizare, pentru infracțiunea de complicitate la spălare de bani în legătură cu calitatea acestuia de administrator al Integrasoft.

Prin urmare, Valentin Popoviciu, vicepreședinte al Consiliului Administrativ al RCS-RDS, a fost numit și membru executiv al Consiliului, cu atribuții decizionale și de reprezentare a operatorului de comunicații mobile.

Astfel, componența Consiliului Administrativ (CA) al companiei este următoarea: Serghei Bulgac (președinte al CA și director general), Valentin Popoviciu (vicepreședinte, membru executiv), Mihai Dinei (membru neexecutiv), Dan Ioniță (membru neexecutiv), Bogdan Ciobotaru (membru neexecutiv).

Sursa: Pagina de Media
Urmăriți Playtech.ro și pe