Război intern în PSD. Ce a cerut acum Viorica Dăncilă pentru partid

Scandal în PSD. Fostul premier și preşedinte al PSD, Viorica Dăncilă, îi cere demisia lui Marcel Ciolacu de la conducerea partidului și a Camerei Deputaților, acuzându-l de o „monstruoasă iresponsabilitate“. Despre alte acuze și despre adoptarea tacită a proiectului legislativ privind autonomia Ținutului Secuiesc, în cele ce urmează.

Dăncilă îi cere demisia lui Marcel Ciolacu

Social-democrata consideră că adoptarea tacită a proiectului prin care Ţinutul Secuiesc devine regiune autonomă cu personalitate juridică în România, reprezintă un precedent „periculos“ şi jenant“ pentru țara noastră.

„Oricine ar fi fost liderul PSD și Președintele Camerei Deputaților astăzi, dacă a permis adoptarea acestui proiect de lege profund anti-constituțional și anti-românesc, nu merită să îi mai reprezinte pe români și nici să rămână în fruntea partidului. Este un precedent periculos și în egală măsură jenant pentru România și pentru Parlament, dar și pentru Partidul Social Democrat, care nu merită să deconteze monstruoasa iresponsabilitate a lui Marcel Ciolacu.

Adevărul este că Marcel Ciolacu ori nu și-a făcut treaba de președinte al Camerei, ori a închis ochii cu bună știință pentru adoptarea unei legi care ne vinde țara în aceste vremuri grele și complicate. Îi solicit așadar demisia de la conducerea interimară a Partidului Social Democrat, pentru modul rușinos în care a umilit românii!“, a scris Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

„Acest demers îi aparține unui singur om“

Fostul premier al României a mai precizat că această decizie a aparținut unui singur om și nu partidului, cum ar fi normal să se întâmple.

Viorica Dăncilă îi cere demisia lui Marcel Ciolacu
Viorica Dăncilă îi cere demisia lui Marcel Ciolacu

„Acest demers privind trecerea proiectului de lege nu îi aparține partidului, ci unui singur om. Niciun membru al Partidului Social Democrat nu susține acest act anti-românesc, iar domnul Iohannis este dator să probeze gravele acuzații făcute la adresa PSD în declarația de presă de astăzi“, acuză fostul președinte de partid.

În ședința din 23 aprilie, Camera Deputaților a adoptat tacit proiectul privind Statutul de autonomie a Ţinutului Secuiesc, iar astăzi, Senatul a respins prin vot controversatul proiect.