Răsturnare de situație pentru Elena Udrea. Vestea de ultim moment de la tribunal

de: Iulia Statie
08 12. 2021

Elena Udrea a fost trimisă în judecată de DNA pentru pretinse fapte de trafic de influență și spălare de bani în dosarul Hidroelectrica. Totuși, Bogdan Buzaianu, afaceristul care i-ar fi oferit 5 milioane de euro fostului ministru, a schimbat total ipoteza.

Ce se întâmplă cu Elena Udrea. Veste uriașă

DNA a realizat un scenariu în care Elena Udrea ar fi primit în jur de 5 milioane de euro de la Bogdan Buzaianu pentru ca să fie prelungite contractele pe care le avea cu Hidroelectrica. Totuși, omul de afaceri a negat acest scenariu în fața judecătoarei Corina Ciobanu de la Curtea de Apel București.

Bogdan Buzaianu, care a fost în trecut martor cu identitate protejată în dosar, a mărturisit că banii i-a oferit pentru a scăpa de atacurile făcute în presă. De asemenea, afaceristul a susținut că suma uriașă nu a fost pentru Elena Udrea, așa cum a fost susținut de DNA.

Ce a dezvăluit Bogdan Buzaianu despre dosarul Hidroelectrica

Mai exact, suma uriașă a fost o sponsorizare pentru PDL, care se afla la guvernare pe atunci. Afaceristul a susținut că a acceptat să ofere această sumă de bani partidului, sperând că nu o să mai fie atacat în presă de către Elena Udrea, Emil Boc și Traian Băsescu.

Sponsorizarea către PDL a fost făcută prin Elena Udrea ținând cont de poziția pe care aceasta o avea pe atunci. Mai mult, banii ar fi fost oferiți în 2011, potrivit luju.ro. Totuși, în 2009, contractele cu Hidroelectrica fuseseră prelungite de ministrul Economiei de pe atunci, Adrian Videanu.

Scenariul DNA, negat de Bogdan Buzaianu

Bogdan Buzaianu a omorât scenariul DNA care a fost prezentat opiniei publice și instanței, ținând cont că a negat faptul că ar fi cumpărat influența pentru prelungirea contractelor. În acesta se arăta:

„În cursul anului 2011, inculpata Udrea Elena Gabriela a acceptat promisiunea făcută de un om de afaceri, prin intermediari, de a primi suma de 5.000.000 USD pentru a-și exercita influența asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei si a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, în vederea menținerii, în condițiile deja negociate (preț și cantitate de energie furnizată), contractele pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu SC Hidroelectrica SA.

Din suma promisă, inculpata a primit, în noiembrie 2011, în scopul arătat, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar și o creanță de 900.000 de euro; creanța reprezenta o suma pe care o firmă a omului de afaceri o împrumutase unui terț și care era garantată cu părți sociale ale unei societăți comerciale care deținea două publicații.”