Răsturnare de situație în noul an școlar. Anunțul care vizează milioane de români

de: Ana Chivu
01 09. 2020

Autoritățile s-au răzgândit în privința unei obligații pe care ar fi putut s-o aibă părinții. Ce nu vor mai trebui să facă aceștia pentru copiii lor în noul an școlar?

Autoritățile s-au răzgândit! Anunț pentru situația din noul an școlar

Monica Anisie a anunțat în urmă cu câteva zile faptul că ar putea fi introdusă o declarație pe proprie răspundere care să-i acompanieze pe micuți la școală. Ministerul Educației a anunțat acum că părinții nu vor mai trebui să facă asta pentru copiii lor. Primul scenariu adus în prim-plan de sursa citată i-a șocat pe cei mai mulți, mai cu seamă că adeverința era necesară „pentru ca și părintele trebuie să-și asume revenirea la cursuri”, astfel încât aceștia să declare pe proprie răspundere, printre altele, că propriul copil nu a fost diagnosticat cu COVID-19.

Prim-ministrul României le-a cerut pe data de 31 august miniștrilor Educației și Sănătății să ajungă la „forma aproape finală” a ordinului comun în ceea ce privește începerea școlilor, iar pe data de 1 septembrie acest ordin a fost publicat.

Monica Ansiei, despre situația în noul an școlar. Se renunță la declarația părinților pe proprie răspundere pentru copilul lor

„Am cerut să fie eliminată acea declarație”

”I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declarație pe propria răspundere din partea părintelui și acesta a fost de acord. Normele pentru începerea școlii pe care le publicăm mâine (n.r. – 1 septembrie) nu vor mai cuprinde declarația pe propria răspundere”, a declarat Monica Anisie, pentru știriedu.ro.

”Domnul ministru Tătaru și cu doamna ministru Anisie, solicitarea mea e ca în cursul zilei de astăzi să ajungeți la o formă aproape definitivă pentru ordinul comun privind reluarea școlii și cel târziu mâine dimineață o întâlnire cu doamna vicepremier Turcan și să putem să publicăm ordinul”
Ludovic Orban

Reguli pentru elevi în anul școlar 2020-2021

  • Igiena riguroasă a mâinilor;
  • Măsuri ferme de curăţenie şi dezinfecţie în unitatea de învăţământ;
  • Purtarea măştii de protecţie atât de elevi, cât şi de întregul personal pe toată perioada atunci când se află în interiorul unităţii de învăţământ;
  • Limitarea contactului dintre elevi din clase diferite;
  • Evitarea schimbării sălii de clasă de către elevi pe parcursul unei zile.