Răsturnare de situație în cazul morții lui Diego Maradona. Ce a cerut fiul său, de urgență

Răsturnare de situație în cazul morții lui Diego Maradona. Ce a cerut fiul său, de urgență
Răsturnare de situație în cazul morții lui Diego Maradona. Ce a cerut fiul său, de urgență

Moartea lui Diego Maradona nu a fost pe deplin elucidată. Cel considerat cel mai bun jucător de fotbal din istorie a decedat în 25 noiembrie 2020, răpus de un atac de cord. „Butoiașul atomic” fusese supus anterior unei operații pe creier pentru îndepărtarea unui hematom. Ce s-a întâmplat în perioada post-operatorie a devenit obiectul unei anchete judiciare ce are mai mulți suspecți în vizor pentru omor.

Răsturnare de situație în cazul morții lui Diego Maradona

Diego Maradona a rămas simbolul absolut al talentului și bucuriei de a juca fotbal. Cel care a condus Argentina către titlul mondial, în 1986, s-a stins din viață, la doar 60 de ani, în 25 noiembrie 2020. Cauza oficială a fost atacul de cord, dar Maradona era în recuperare după o operație pe creier suferită pentru îndepărtarea unui hematom. După decesul celui care a dus-o pe Napoli spre două titluri de campioană a Italiei, au apărut suspiciunile. Ele au fost legate de tratamentul și îngrijirea pe care i-au acordat-o medicii, dar și asistentele care-l aveau în grijă.

Parchetul din San Isidro, care cercetează cauza a supus, deja, anchetei, mai multe persoane suspectate că ar fi contribuit la moartea lui Diego Maradona. Printre acestea se află Leopoldo Luque, neorochirurgul care se afla în fruntea echipei medicale, psihiatrul Augustina Cosachov, coordonatorul medical Nancy Forlini și psihologul Carlos Diaz. Dar anchetatorii au audiat și asistente și infirmiere implicate în îngrijirea starului argentinian în perioada de dinaintea decesului.

Ce a cerut fiul său, de urgență

Printre persoanele anchetate se află și infirmiera Dahiana Madrid, care face obiectul unei acuzații de „omor simplu cu premeditare”, scrie adevarul.ro. Avocatul acesteia, Rodolfo Baque, a declarat că „Diego a fost omorât”. El a aruncat vina pe medici, spunând că clienta sa nu a făcut altceva decât să urmeze indicațiile acestora în privința medicației. Baque a precizat că Diego Maradona a primit mai multe medicamente psihotrope care i-au accelerat pulsul, deși starul era tratat și de o boală a inimii.

În tot acest context, conform spynews.ro, fiul cel mare al celui supranumit El Pibe D’Oro și-a pierdut răbdarea și solicită justiției să facă dreptate tatălui său. Diego Maradona jr. are 24 de ani și este jucător profesionist de fotbal pe plajă. Dieguito a solicitat magistraturii din San Isidro arestarea imediată a medicilor implicați în tratamentul aplicat lui Maradona după operația pe creier.

Este vorba de Leopoldo Luque, neorochirurgul care se afla în fruntea echipei medicale, psihiatrul Augustina Cosachov, coordonatorul medical Nancy Forlini și psihologul Carlos Diaz. El a făcut cererea de „arestare imediată” la doar câteva ore după ce doctorul Leopoldo Luque a fost interogat de procurori. Cazul este, însă, unul complicat, tot mai multe detalii ieșind la iveală pe măsură ce martorii sunt audiați de anchetatori.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI