Răsturnare de situație cu tableta Dianei Șoșoacă. Cine i-a luat-o din Parlament, s-a deschis dosar penal pentru furt

Răsturnare de situație cu tableta Dianei Șoșoacă. Cine i-a luat-o din Parlament, s-a deschis dosar penal pentru furt

După aproape două săptămâni de căutări, tableta Dianei Șoșoacă a fost găsită. Camerele de supraveghere au fost vizionate de către polițiști, care au identificat făptașul. Cine este cel ce a luat tableta STS aparținând senatoarei și care este motivul uluitor pentru care a recurs la acest gest, afli în paragrafele de mai jos. În acest caz a fost deschis dosar penal.

Răsturnare de situație cu tableta Dianei Șoșoacă

Oamenii legii au demarat o anchetă de amploare cu aproximativ două săptămâni în urmă, în momentul în care senatoarea independentă Diana Șoșoacă anunța că i-a fost furată tableta STS. După ce i-au luat declarații Dianei Șoșoacă, polițiștii au vizionat imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Tableta senatoarei a fost găsită astăzi, au declarat surse rândul anchetatorilor pentru româniatv.net. Tableta și stickurile Dianei Șoșoacă au fost găsite în biroul altei senatoare, care a susținut că le-a luat din… greșeală! Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru furt, ancheta fiind desfășurată de poliţiştii Secţiei 17, acolo unde a depus fosta membră a partidului AUR.

Procurorii, cei care instrumentează dosarul penal de furt, sunt cei care vor decide dacă îl vor clasa sau dacă vor merge mai departe cu ancheta.

Pe data de 16 decembrie, senatoarea făcea declarații explozive la Judecătoria Sectorului 1, spunând că cineva din Parlament i-a furat laptopul în care se afla inclusiv o iniţiativă legislativă referitoare la răspunderea magistraţilor. Mai mult, aceasta spunea atunci că totul a fost pus la cale de serviciile de informaţii, întrucât totul ar fi „cusut cu ață albă“.

„Este un atac! Tableta STS ar fi trebuit să fie descoperită de STS în câteva secunde. Ieri, vorbind cu STS la telefon mi s-a comunicat că ei nu pot să detecteze tableta STS. Cum nu puteţi? Când aveţi sistem special de operare care detectează în două secunde locul în care se află. Avem un serviciu STS care nu face altceva decât să umble la voturi!“, acuza Diana Șoșoacă.

Citește și: Diana Șoșoacă și George Simion, scandal monstru azi în Parlament. De la ce s-au încins spiritele. „La pușcărie!“

Cine i-a luat-o din Parlament și de ce

Tot atunci, senatoarea explica și că „tableta STS conţine inclusiv accesul la Senat, la Parlament, la şedinţele comune, la vot, la listele de vot, la iniţiative legislative. Te poţi loga în tot sistemul de stat de pe el. Poţi suna la echipele speciale SPP, STS“.

„În acest context în care STS nu poate să descopere nici măcar o tabletă a unui parlamentar care conţine secrete de stat (…) Cred că STS ar trebui desfiinţat“, acuza Diana Șoșoacă.

Aceasta a mai declarat următoarele: „sunt singură împotriva tuturor. În Parlamentul ăla nu sunt singură. Sunt mulţi parlamentari care mă susţin. (…) Îmi dau informaţii din SRI şi SIE. Deţin informaţii pe care dacă vi le-aş da acum, as distruge o parte din UE şi o parte din NATO“