Răsturnare de situație cu pandemia de covid. Anunțul OMS îi întristează și pe români

Răsturnare de situație cu pandemia de covid. Anunțul OMS îi întristează și pe români
Rasturnare de situatie cu pandemia de covid. Anuntul OMS ii intristeaza si pe romani

Oficialii de la Organizația Mondială a Sănătății au făcut un anunț îngrijorător privind pandemia de coronavirus. Odată cu apariția noii tulpine Omicron, oamenii sunt preocupați de faptul că nu vor scăpa atât de ușor de virusul COVID-19, principalul vinovat pentru schimbarea stilului de viață al umanității din ultimii doi ani de zile.

Când am putea scăpa de pandemie

Din nefericire, cei de la OMS sunt de părere că nu vom scăpa de coronavirus în anul 2022. Mai mult de atât, specialiștii se tem că virusul COVID ar putea să existe mult timp de acum încolo, dar ar putea fi ținut sub control, dacă cetățenii lumii s-ar vaccina într-un număr mai mare, în viitorul apropiat.

Medicul Michael Ryan a vorbit despre o posibilă trecere de la pandemie la endemie COVID-19, în cadrul unei dezbateri online ce a avut loc acum câteva zile. Specialistul spune că este posibil ca temutul coronavirus să nu dispară niciodată.

„Oamenii pun în opoziţie pandemia şi endemia, însă malaria endemică ucide sute de mii de oameni, HIV este endemic, violenţa endemică există în oraşele noastre.(…) Endemic, în sine, nu înseamnă ceva bun, endemic înseamnă pur şi simplu că virusul este acolo pentru totdeauna.”, a declarat medicul Michael Ryan, potrivit celor de la Wowbiz.

„Poate că nu vom eradica niciodată acest virus!”

De asemenea, medicul a declarat faptul că virusul COVID va putea fi ținut sub control, dacă marea majoritate a planetei se vaccinează împotriva coronavirusului, ajungând, astfel, la „o rată de incidenţă cât mai mică posibil, cu un maximum de vaccinări, pentru ca nimeni să nu mai moară”.

„Nu vom scăpa de virus în acest an. Poate că nu vom eradica niciodată acest virus. Virusurile care provoacă pandemii au tendinţa de a face parte din ecosistem. Putem însă să punem capăt urgenţei de sănătate publică la nivel internaţional (n.r. – nivelul de alertă cel mai ridicat decretat de OMS).

(…) Trebuie să ajungem la o rată de incidenţă cât mai mică posibil, cu un maximum de vaccinări, pentru ca nimeni să nu mai moară. Atunci va fi sfârşitul urgenţei de sănătate publică şi va fi sfârşitul pandemiei”, a completat medicul, notezză jurnaliștii de la sursa citată.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, sfătuiește oamenii din toate colțurile lumii să nu subestimeze noua variantă COVID și să fie atenți la debutul infecției cu tulpina Omicron. Potrivit acestuia, această tulpină este periculoasă și foarte contagioasă, deși prezintă simptome mult mai ușoare decât celelalte variante COVID de până acum.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI