13 oct. 2021 | 12:57

Răspunsul revoltător primit din partea unui taximetrist atunci când o doctoriță l-a rugat să-și pună masca: „Exact aici suntem”

Sănătate
Răspunsul revoltător primit din partea unui taximetrist atunci când o doctoriță l-a rugat să-și pună masca:
Taxi din Sibiu

Spitalele din România nu mai au locuri și resurse disponibile pentru a primi pacienți Covid-19 în stare gravă, iar această situație pare departe de a se sfârși. Chiar și așa, există o tabără a cetățenilor care nu cred în existența virusului și cu atât mai puțin, în efectele catastrofale pe care le produce. Acesta este și cazul unui taximetrist din Sibiu, care a fost rugat de către o clientă, întâmplător medic, să-și pună masca pe față și să respecte măsurile de siguranță.

Răspunsul care reflectă realitatea pe care o trăim

Dincolo de zidul suferinței din spitale se află români care se cred invincibili în fața virusului și, respectiv, în fața morții. Din păcate, nepăsarea fiecăruia dintre acești oameni a contribuit la haosul care există astăzi în țara noastră. Cel mai trist este că, nici în al doisprezecelea ceas, această mare tabără nu conștientizează că pasivitatea și ignoranța ucide.

O situație extrem de tristă a fost relatată de medicul de familie, Egri Eduard, care a povestit marți experiența nefericită a unei college medic, care a apelat la serviciile unui taximetrist din Sibiu. Potrivit acestuia, clienta l-a rugat pe taximetrist să poarte mască, așa cum prevede legea, însă acesta i-a pus o întrebare care a lăsat-o fără replică.

” – Vă rog să vă puneți masca.
– Da’ ce, îți este frică de moarte? îi răspunde acesta ironic, nonșalant și la persoana întâi.
Mă întreb ce scandal ar fi făcut taximetristul dacă ar fi fost internat și ar fi primit un astfel de răspuns de la un medic. Exact aici suntem”, a postat medicul din Sibiu.

Din perspectiva acestei experiențe nefericite, medicul trage un semnal de alarmă cu privire la ce se întâmplă cu adevărat în țara noastră și de unde provin, de fapt, toate infectările și decesele. Acest exemplu nu este unul izolat, căci dacă toată lumea care se confruntă cu asemenea situații le-ar face publice, am începe să realizăm că de fapt, aceasta este trista realitate pe care o trăim și o acceptăm.

Colegiul medicilor, strigăt de disperare către români

În cealaltă tabără a luptei crunte se află medicii, depășiți de situație și cu energia aproape epuizată. Aceștia au transmis un mesaj la unison, în cursul zilei de miercuri, în care le transmit cetățenilor perioada grea pe care o traversează și îi roagă să se implice pentru a reuși împreună să țină în frâu acest val agresiv al pandemiei.

„Dragi bucureşteni, Dragi români,

Nouă, corpului medical, ne este din ce în ce mai greu să facem faţă valului de îmbolnăviri de COVID-19 atât în rândul populaţiei, cât şi în rândul nostru, al cadrelor medicale.

Ultimele zile ne arată un sistem medical întins la maximum şi ajuns la limită, mai ales pe zonele unde se tratează pacienţii COVID-19. Zi de zi asistăm la tragedii: pacienţi care mor, familii aflate în suferinţă, medici ajunşi la capătul puterilor, pacienţi şi cadre medicale infectate cu SARS-CoV-2 care au nevoie de îngrijiri medicale. Iar numărul este foarte mare. (…).

Această scrisoare deschisă nu este doar un alt apel aruncat în eter. Este un strigăt de disperare, al nostru, al corpului medical bucureştean, prin vocea Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, pentru ca dumneavoastră, populaţia din Bucureşti, dar şi populaţia României în ansamblul său, să reflectaţi la informaţiile transmise”,  au transmis printre altele,  medicii din Bucureşti, în documentul intitulat ”Strigăt de disperare”.

 

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai valoros
Capital.ro
Horoscop 25 aprilie 2024. Taurii ar putea găsi soluția la o problemă. Balanțele simt nevoia de echilibru
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ANUNȚ privind BANII de PENSII de PAȘTE! Daniel Baciu a dat VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro