Rareș Bogdan îi face praf pe speculanți, în plină criză: “Blestemaților”

Rareș Bogdan îi face praf pe speculanți, în plină criză: “Blestemaților”
Speculanții pe vreme de criză, puși la zidul infamiei într-un text vehement semnat de Rareș Bogdan

Textul scris de Rareș Bogdan acum trei zile pentru platforma Agora Digi încă mai face furori în online. Chiar dacă și-a schimbat cariera de jurnalist cu cea de politician, morbul scrisului nu l-a părăsit. Rareș Bogdan a tunat și a fulgerat împotriva celor care, profitând de panica oamenilor, au crescut exagerat alimentelor și al produselor de maximă necesită.

 

Furibund. Aprig. Năpraznic. Așa ar putea fi caracterizat textul lui Rareș Bogdan, în care acesta le reproșează marilor magazine faptul că au crescut excesiv prețurile la alimente. Fostul jurnalist le reproșează acestora că induc panica în oameni și că le alimentează fricile, determinând, astfel, un comportament de cumpărare dezechilibrat emoțional.

Rareș Bogdan i-a pus pe decidenții marilor magazine la zidul infamiei într-un mod în care n-a făcut-o nimeni niciodată.

Rareș Bogdan:
Rareș Bogdan: „Blestemaților! Speculanților! Meritați să putreziți în închisori!”

„Vă doresc faliment și șomaj, speculanților! Dar să nu veniți apoi să plângeți, căci meritați să putreziți în închisori! Faceți trafic cu nenorocire, luați pensionarilor, familiilor cu copii, nevoiașilor de toate felurile, speranța, le sporiți temerile că ar putea muri de foame! Nu aveți niciun dram de suflet?”

Acesta a tunat că sunt lipsiți de sentimente, că tot ce-i motivează e doar câștigul financiar cu orice preț, chiar călcând pe cadavre, chiar sărăcindu-i și mai mult pe săraci, chiar luându-le și ultimul ban. Se știe cât de mult a crescut prețul la cartofi – un aliment banal pe care-l cumpără  toată lumea. Bogdan spune că e inadmisibil ca marii retaileri (și, uneori, chiar și micii retaileri) să mărească prețurile atât de mult, mai ales că în alte țări acest lucru nu s-a întâmplat.

„Câștigul obținut acum vă va otrăvi, va atârna pe vecie deasupra capului vostru, fără șansă de a-l înlătura vreodată!”, a scris Rareș Bogdan.

Le reproșează că profită de pe urma lipsei de atenție a primăriilor și a altor instituții, că profită fără scrupule de pe urma acestei pandemii, crescând prețurile la măști și la alte obiecte de maximă necesitate. Cei care vând măștile cu 35 de lei sau cei care, fără niciun fel de reticență, cresc prețurile la dezinfectanți, fără să le pese de clienți și punându-i pe aceștia în poziția de a-i face să decidă între a-și cumpăra un medicament sau a-și cumpăra mâncare.

Textul se termină cu un îndemn adresat șefului Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, căruia, invitându-l să ia atitudine, îi reproșează, practic, că nu reacționează la ce se întâmplă zilele astea cu prețurile. Bogdan a dat exemplul Germaniei, care a înghețat prețurile la 10%.