Rareș Bogdan, anunț bombă după discursul lui Marcel Ciolacu anti-PNL: „Pe 25 mai veți fi cu mine în Guvern”

Rareș Bogdan, anunț bombă după discursul lui Marcel Ciolacu anti-PNL: „Pe 25 mai veți fi cu mine în Guvern”
Rareș Bogdan și Marcel Ciolacu

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a avut o reacție explozivă după ședința de învestire a noului Guvern Ciucă. Potrivit politicianului, cel care l-a supărat foarte tare a fost Marcel Ciolacu, care în ciuda alianței dintre cele două partide rivale, până cu puțin timp în urmă, nu s-a abținut în a ataca alianța liberală și acțiunile președintelui României. Ulterior, Rareș Bogdan și-a anunțat demisia din Parlamentul European pentru a ocupa funcția de ministru în noul Guvern.

„În 2023 se va face o rotație la nivel de premieri”

Rareș Bogdan s-a arătat extrem de afectat de discursul liderului PSD, Marcel Ciolacu, care a atacat în termeni duri guvernarea liberală, subliniind, de asemenea, că nu va minți că România a învins pandemia, așa cum a făcut-o președintele României în trecut.

„Au fost doi ani pierduţi, de încercări eşuate şi instabilitate. Trebuie să aplicăm măsurile PSD din prima zi. PSD ştie să guverneze, a demonstrat-o întotdeauna, mai ales când am venit după dezastrul altor guvernări”, a afirmat Marcel Ciolacu, de la tribuna Parlamentului, în timp ce liberalii s-au arătat lipsiți de orice reacție la adresa liderului PSD.

Având în vedere declarațiile citate mai sus, prim-vicepreședintele PNL a acționat dur, amenințând că în anul 2023 îți va da demisia din Parlamentul European, implicându-se în Guvernul României pentru a-l ține sub monitorizare pe Marcel Ciolacu, care ar urma să devină premier în acea perioadă.

„În 2023, în 25 mai, se va face o rotație la nivel de premieri și la nivel de miniștri. I-am spus domnului Ciolacu, la negocieri, următoarele: pentru că am văzut comportamentul dvs. în aceste zile, vă spun de acum, nu voi pleca de acum, că am niște proiecte de încheiat, dar pe data de 25 mai 2023 veți fi cu mine în Guvern, domnule Ciolacu, veți fi cu mine la masă din partea PNL”, a declarat Rareș Bogdan la Digi24.

Ce funcție va ocupa Rareș Bogdan în noul Guvern

Deși nu a vrut să dezvăluie exact ministerul pe care îl va prelua, Rareș Bogdan a dat asigurări că va mai veni cu încă doi colegi, împreună cu care va asigura buna funcționare a Guvernului. Acesta a profitat de ocazie pentru a aduce acuzații cu privire la aroganța pe care au manifestat-o de-a lungul timpului mulți membri PSD.

„Peste un an și jumătate îmi voi întrerupe mandatul de europarlamentar, voi veni în Guvernul României, să mă asigur că domnul Ciolacu va face ceea ce trebuie și va respecta programul de guvernare. Voi fi un garant liberal că domnul Ciolacu va face ce trebuie în Guvern. Și nu doar eu, vor mai veni alți doi colegi.

Pe un portofoliu pe care nu vi-l dezvălui acum, dar voi veni în guvern tocmai pentru a mă asigura că aroganțele nu au ce să caute. De-a lungul timpului am văzut mulți lideri PSD, poate la rândul lor de bună credință, dar care au eșuat în aroganțe.

Eu cred că nu are ce să caute orgoliul și aroganța într-o coaliție. Nu e un discurs pentru un guvern din care PSD face parte. Cred că a încurcat discursurile. Rog ca data viitoare colegii mei din PNL să reacționeze. Îi dojenesc pe colegii mei parlamentari că nu au reacționat.

Cred că trebuie să învățăm de la nemți, de la israelieni, de la italieni, de la belgieni și de la olandezi, cred că trebuie să punem interesul național al acestei țări înainte de orice aroganță. Noi nu vrem să umilim pe nimeni”, a mai declarat Rareș Bogdan, la Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI