Rapid și Farul, acuzate de „jocuri de culise”. „Se înțeleg din priviri”. Dan Șucu, reacție de ultimă oră

de: Sorin Barbu
31 08. 2023

Marian Iancu susține că s-a împăcat cu Victor Pițurcă, dar „se pune rău” cu Dan Șucu și Gheorghe Hagi. Fostul finanțator al echipei Poli Timișoara susține că i s-a părut ceva necurat la meciul Farul – Rapid, din sezonul trecut, câștigat cu 7-2 de formația ce avea să devină campioană. Dan Șucu a reacționat rapid în urma acestor acuze și a oferit un răspuns elegant.

Marian Iancu, suspectează lucruri necurate la meciul Farul – Rapid din finalul sezonului trecut

Marian Iancu este convins că meciurile necurate nu au dispărut din fotbalul românesc și este convins că celebra „Cooperativă” a fost înlocuită de mici înțelegeri. Partida care îi ridică semne de întrebare este cea dintre Farul și Rapid, din etapa a șaptea din play-off-ul sezonului trecut. Gigi Becali spera că giuleștenii îl vor opri pe Gheorghe Hagi din cursa pentru titlu, dar au fost învinși cu 7-2. Fanii Rapidului și-au aplaudat favoriții și le-au transmis că au făcut bine că nu au pus piedică Farului.

„Sunt jocuri de culise, de înțelegere, mici cooperative. Au fost, probabil mai sunt. Câteva le vedem cu ochiul liber. Acum nu le-aș spune cooperative, ci gentlemen’s agreement-uri, se înțeleg din priviri, să nu dezvolt mai mult, pentru că nu am probe.

Lucrurile se văd la TV, când te uiți la meciuri. Le știți și voi. De exemplu, meciurile Rapidului cu Farul. Am simțit că s-a încheiat un gentlemen’s agreement. Nu îi văd pe Hagi și pe Șucu spunând: «Hai, dă-mi meciul». Nu la asta mă refer.

Nici nu mai are sens să comentezi scorul (n.r. – se referă la duelul dintre Farul și Rapid din play-off-ul campionatului precedent, 7-2 pentru dobrogeni). Pentru competiție e rău, clar, competiția e afectată.

Acum, întreb. Când a fost Farul, în meciul cu Craiova sau în meciul cu Rapid? (n.r. – vorbește despre acest sezon, meciurile Farului cu Rapid, 1-3, și cu Universitatea Craiova, 2-0). Craiova era pe val, cu un antrenor extraordinar, Reghecampf, și nu a existat în fața Farului, care nu a existat cu Rapid.

Cu Rapid, Farul a jucat cu Carnat, care nu era titular nici la retrogradata CS Mioveni, a jucat cu Sali… Iar singurul fotbalist de mare valoare (n.r. – Mazilu) a arătat că e bun și a reușit un gol splendid. În rest, toată echipa în genunchi! Lucrurile se văd. Farul e o echipă puternică. Rapidul are meritul că a luat ce i s-a oferit”, a spus Marian Iancu, la gsp.ro.

Reacția lui Dan Șucu, după acuzele lui Marian Iancu

Dan Șucu a fost contactat și i s-a oferit șansa să vorbească despre aceste acuzații, dar replica lui a fost una elegantă.

„N-am cum să mai comentez așa ceva, am spus o dată ce am avut de spus (n.r. a vorbit în trecut despre ilegalitățile pe care le-ar fi făcut Marian Iancu în fotbal). Nu merită să mai zic nimic”, a fost reacția lui Dan Șucu, potrivit gsp.ro.

Nu este prima oară când sunt contre între cei doi afaceriști. Marian Iancu a spus de multe ori că Dan Șucu nu are o strategie clară la Rapid și a transmis că nu vede unde sunt investițiile de milioane de euro pe care le-a promis anul trecut, când a intrat în acționariatul clubului de lângă Podul Grant.

Au existat zvonuri că aceste atacuri au ca scop tentativa de a-l scoate pe Dan Șucu din acționariatul clubului Rapid.