01 sept. 2023 | 23:25

Rapid și-a găsit „killer”. Albion Rrahmani a înscris din nou o „dublă” și a ajutat echipa lui Cristiano Bergodi să câștige cu 4-0 meciul cu Dinamo – FOTO & VIDEO

News
Rapid și-a găsit „killer”. Albion Rrahmani a înscris din nou o „dublă” și a ajutat echipa lui Cristiano Bergodi să câștige cu 4-0 meciul cu Dinamo - FOTO & VIDEO

Rapid a făcut spectacol în meciul cu Dinamo, din etapa a opta din SuperLiga României și s-a impus cu 4-0 reușind cea mai categorică victorie din acest campionat. Duelul a fost precedat de câteva momente tensionate. Fanii lui Dinamo au aflat că nu sunt lăsați să intre pe stadion cu bannere și au plecat de la meci, iar suporterii rapidiști s-au certat cu jandarmii care au vrut să verifice dacă abonamentele au numele pe ele. A fost scandal și în tribuna formației gazdă, unde câțiva suporteri s-au bătut, iar Cristi Săpunaru a intervenit și i-a liniștit.

Confruntarea de pe teren a fost fără emoții pentru echipa lui Cristiano Bergodi. Omul meciului a fost Albion Rrahmani, care a semnat o dublă și are deja patru goluri în două partide. Oaidă și Petrila, alți doi jucători aduși vara aceasta, au punctat pentru formația gazdă.

Rapid – Dinamo 4-0

Min 90. Arbitrul arată patru minute de prelungire.

Min 82. GOOOOL Rapid!!!! Petrila pasează la marginea careului, Albion Rrahmani demarează și intră în suprafața de joc și marchează din nou. Este al patrulea gol în două partide pentru atacantul din Kosovo.

Min 80. Politic este înlocuit de Bordușanu.

Min 79. Cristi Săpunaru se resimte după o lovitură și a fost înlocuit de Iulian Cristea. Oaidă îi lasă locul lui Kait.

Min 72. Neluț Roșu primește cartonașul galben pentru că a protestat.

Min 70. Borja Valle a fost înlocuit de Alxenadru Ioniță.

Min 63. GOOOOL Rapid!!!!! Răzvan Oaidă pasează la marginea careului, Claudiu Petrila preia frumos, trece de doi adversari și îl învinge pe portarul advers.

Min 55. GOOOOOL Rapid!!!! Petrila execută impecabil o lovitură de la colțul terenului, balonul ajunge în careu, Răzvan Oaidă este liber și trimite cu capul în plasa porții.

Min 53. Ilic primește cartonașul galben.

Min 46. A început repriza a doua. Ionut Amzar a fost înlocuit de Ahmed Bani.

Min 45+1. Final de repriză.

Min 42. Petrila îi pasează frumos lui Borja Valle, spaniolul este în careu, dar a ieșit Golubovic și a reușit să-l blocheze.

Min 42. Ocazie bună pentru Dinamo. Homawoo reia cu capul pe lângă poarta lui Moldovan, din marginea careului de șase metri.

Min 39. Cristi Săpunaru a primit cartonașul galben.

Min 34. GOOOOL Rapid!!!! Funsho Bamgboye intră în careu și este faultat de Amzăr. Penalty pentru Rapid!!!! Albion Rrahmani marcheză de la 11 metri. Este al treilea gol marcat la Rapid de atacantul adus din Kosovo.

Min 19. Amzăr faultează și primește cartonașul galben.

Min 10. Ocazie uriașă ratată de Rapid. Funsho trimite în careu, Rrahmani este liber în careu, dar trimite pe lângă poartă. Ce situație a avut atacantul din Kosovo.

Min 7. Prima acțiune a meciului. Iacob șutează de la distanță, dar nu sunt probleme pentru portarul echipei Dinamo.

Min 1. A început partida din Giulești.

UPDATE 21.00 – Mai mulți fani ai Rapidului s-au bătut în tribune. Cristi Săpunaru a renunțat la mișcările de încălzire și a încercat să oprească acest conflict.

UPDATE 20.40 – Probleme înaintea meciului Rapid – Dinamo, la porțile stadionului. Mulți dintre fani au trecut porecle, ori doar prenumele pe cardurile de abonament, iar jandarmii nu reușesc să-i identifice la porțile de acces. Suporterii sunt furioși pentru că li se întârzie intrarea pe stadion. Dinamo a primit 600 de bilete pentru derby-ul cu Rapid, din deplasare, contând pentru etapa a opta a Superligii, dar PCH nu a mai intrat pe stadion. Suporterii sunt supărați că nu au fost lăsați să afișeze câteva bannere și au lăsat sectorul gol.

„În legătură cu meciul de fotbal dintre echipele FC RAPID București și FC DINAMO 1948 București, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Pe timpul accesului în arena sportivă, suporterii oaspeți au solicitat pătrunderea cu o coregrafie de mari dimensiuni.

Aceasta nu a fost permisă de către organizatorul competiției sportive și de către observatorul de joc din cauza dimensiunii acesteia care putea pune în pericol siguranța spectatorilor, mai ales în contextul folosirii concomitente a unor materiale pirotehnice.

Din acest motiv, suporterii oaspeți au refuzat să mai asiste la partida de fotbal, părăsind arena sportivă”.

UPDATE 20.00: Rapid – Dinamo, echipele de start

RAPID: H. Moldovan – Braun, Săpunaru, P. Iacob, Borza – Emmers, Oaidă – Funsho, B. Valle, Petrila – Rrahmani
REZERVE: Drăghia – I. Cristea, Onea, Kait, Al. Albu, Pănoiu, Papeau, Al. Ioniță II, Cîrjan
ANTRENOR: Cristiano Bergodi

DINAMO: Golubovic – Patriche, Bena, Homawoo – De Moura, Larrucea, Ilic, Amzar – C. Costin, Gregorio, Politic
REZERVE: Dujmovic – I. Roșu, Abdallah, Bordușanu, Bani, Giafer, N. Roșu, Ghezali, D. Irimia
ANTRENOR: Ovidiu Burcă

Stadion: Superbet Arena – Giulești (Bucureşti)
Arbitru: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca) / A1: Avram Valentin (Bucureşti), A2: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca) / Arbitru VAR: Dumitrache Bogdan (Bucureşti), Arbitru AVAR: Lucaciu Doru Claudiu (Cluj-Napoca)


Rapid și Dinamo se vor înfruta astăzi, 1.09.2023, de la ora 21.30 în etapa cu numărul opt din SuperLiga României. Este prima partidă în Giulești dintre cele două echipe, după o pauză de nouă ani. Marile rivale s-au înfruntat de 113 ori în principala competiţie internă, iar bilanțul este în favoarea câinilor din Ștefan cel Mare, care au câștigat de 50 de ori, în timp ce giuleștenii au înregistrat 38 de succese. Rapid a fost echipa gazdă de 57 de ori și a câștigat de 23 de ori, în timp ce Dinamo s-a impus de 21 de ori.

Cei doi antrenori au fost destul de prevăzători înaintea partidei și nu s-au lansat în mesaje prea optimiste. Cristiano Bergodi are o problemă foarte serioasă pentru că nu-l poate folosi chiar pe golgheterul Marko Dugandzic. Atacantul croat va fi înlocuit de Albion Rrahmani, cel care a reușit o prestație senzațională la meciul său de debut când a marcat de două ori.

„E un meci foarte important pentru noi. Este un derby, știe toată lumea lupta dintre suporteri și rivalitatea dintre aceste echipe. Am câștigat ultimele două meciuri, a contat acest lucru, și ne dorim să câștigăm și acest meci. Va fi dificil. Fiind un derby, nu se poate compara cu un meci obișnuit din campionat.

Nu se simte presiunea, dar băieții conștientizează că e un derby. Noi creăm singuri presiune, dar nu se pune problema de așa ceva. Jucăm acasă, stadionul va fi plin, iar asta mă bucură. O a treia victorie la rând ne-ar duce sus”, a declarat antrenorul formației Rapid, Cristiano Bergodi.

Dinamo trece printr-o perioadă foarte bună și va juca în Giulești după cinci meciuri fără înfrângere în campionat și Cupa României: victorii cu FC Botoșani, FC Voluntari și Metaloglobus, remize cu U Cluj și Petrolul.

„Suntem în fața unui derby al fotbalului românesc. Aveam nevoie de aceste meciuri, deja este sold-out. Va fi un meci cu foarte multă încărcătură. Vom întâlni o echipă foarte bună, Rapid este clubul care a investit cel mai mult în ultimii ani. Fac o treabă foarte bună, sunt pe un drum foarte bun.

Au făcut niște achiziții de jucători foarte interesante, au schimbat și antrenorul sezonul ăsta. Cristiano a venit și a așezat echipa după o perioadă în care l-a costat puțin. Nu e ușor să preiei din mers, dar deja se vede munca lui, au o identitate de joc. Și noi suntem bine. Jucătorii nou-veniți sunt adaptați la ce înseamnă Dinamo, la ce înseamnă filosofia noastră de joc. Eu sunt subiectiv și consider că jucătorii pe care îi am sunt cei mai buni”, a declarat antrenorul formației vizitatoare, Ovidiu Burcă.

Rapid – Dinamo, echipe probabile:

RAPID: 31. H. Moldovan – 19. Onea, 22. Săpunaru, 6. P. Iacob, 24. Borza – 23. Al. Albu, 26. Oaidă, 11. Borja Valle – 7. Funsho, 9. Rrahmani, 80. Claudiu Petrila
REZERVE: 90. Drăghia, 4. Kait, 13. J. Morais, 15. I. Cristea, 17. Pănoiu, 25. Emmers, 47. Braun, 96. Papeau, Cătălin Cîrjan
ABSENT: Dugandzic (accidentat)
ANTRENOR: Cristiano Bergodi

DINAMO: 1. Golubovic – 2. Moura, 23. Patriche, 28. Homawoo, 31. Amzăr – 4. Bena – 98. C. Costin, 22. Bani, 30. N. Roșu, 17. Politic – 7. Gregorio
REZERVE: 91. Dujmovic, 5. Lucas, 6. I. Roșu, 9. Țîră, 16. Ilic, 18. Borcea, 19. Abdallah, 24. Giafer, 99. Ghezali
ABSENȚI: Larrucea, Iglesias, R. Grigore (accidentați)
ANTRENOR: Ovidiu Burcă

Stadion: Superbet Arena – Giulești (Bucureşti)
Arbitru: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca) / A1: Avram Valentin (Bucureşti), A2: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca) / Arbitru VAR: Dumitrache Bogdan (Bucureşti), Arbitru AVAR: Lucaciu Doru Claudiu (Cluj-Napoca)

Cine transmite la TV meciul Rapid – Dinamo

Partida Rapid – Dinamo este programată în etapa a opta din SuperLiga României astăzi, 1.09.2023, de la ora 21.30. Partida va putea fi urmărită pe site-ul www.playtech.ro, dar și pe trei posturi de televiziune: Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Băsescu și Constantinescu, obiceiuri culinare ciudate, la Cotroceni
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Plata cu cardul. Se dau banii înapoi. Anunț pentru românii care plătesc mereu cu cardul bancar
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro