Rafael Nadal, interviu savuros. „Îmi place vinul. Apa îmi place cel mai puțin, dar beau cel mai mult”

de: Sorin Barbu
23 12. 2022

Rafael Nadal a avut un an foarte bun! A câștigat Australian Open și Roland Garros și a ajuns la borna cu numărul 22 în ceea ce privește succesele în turneele de Grand Slam. Publicația Esquire l-a declarat „omul anului”, iar sportivul spaniol le-a și acordat un interviu jurnaliștilor de la această publicație.

Rafael Nadal, un altfel de interviu

Rafael Nadal a avut un an foarte bun în condițiile în care problemele de sănătate tot mai serioase l-au împiedicat să participe la anumite competiții importante. A terminat anul pe locul doi ATP și a înregistrat succese spectaculoase la Australian Open și Ronald Garros. A fost anul în care a ajuns la 22 de victorii în finale de Grand Slam.

Jurnaliștii de la Esquire i-au oferit titlul de omului anului, iar sportivul de 36 de ani le-a acordat și un interviu în care a acceptat să ridice puțin cortină și să vorbească despre anumite detalii din viața personală. Unul dintre regrete este că nu are voie să bea prea mult vin.

„Apa este ceea ce îmi place cel mai puțin, dar ceea ce beau cel mai mult. Îmi place vinul, dar în ultima vreme l-am limitat, aproape interzis, la fel și cu băuturile răcoritoare, la care am fost nevoit să renunț”, a spus, amuzat, Nadal.

Jucătorul iberic are 36 de ani, dar nu s-a gândit la momentul retragerii.

„Este clar că dacă accidentările m-ar fi împiedicat să joc cu șanse de câștig, m-aș fi retras. Deocamdată încă vreau să joc, mă bucur de competiție și încă mă văd capabil să concurez și să aspir la titluri.

În ziua în care nu voi putea sau nu mai am acea iluzie, atunci da, voi fi aproape de retragere”, a explicat jucătorul.

Rafael Nadal le-a spus jurnaliștilor și cum se relaxează. Se uită la filme, ascultă muzică, în special clasică, iar artistul pe care îl ascultă mereu cu plăcere este Julio Iglesias.