Raed Arafat, vești proaste pentru românii care se întorc din străinătate. Ce sunt obligați să facă de la 1 iunie

Raed Arafat, vești proaste pentru românii care se întorc din străinătate. Ce sunt obligați să facă de la 1 iunie
Raed Arafat, mesaj cutremurător pentru români! Ce le transmite celor care nu cred că există noul virus

Raed Arafat a anunțat că obligațiile românilor întorși din străinătate nu se vor schimba odată cu relaxarea restricțiilor de la 1 iunie. Astfel, toate persoanele care vor reveni în România vor rămâne în autoizolare la domiciliu pentru 14 zile.

Noi precizări despre relaxarea restricțiilor

Raed Arafat a făcut joi câteva precizări cu privire la măsurile de relaxare anunțate de Klaus Iohannis. Acesta a vorbit despre accesul la plajă și despre condițiile în care se poate face. Seful DSU a menționat pentru Antena3 faptul că plajele nu au fost închise, iar în contextul noilor mpsuri de relaxare, oamenii vor putea merge în anumite condiții: ”Se va permite accesul la plaje, dar în niște condiții de distanțare care pot fi respectate și monitorizate”.

Cu privire la românii întorși din străinătate, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a precizat că aceștia vor rămâne în autoizolare ca și până acum, însă se va desființa carantina instituționalizată.

Măsura izolării la întoarcere, timp de 14 zile, rămâne în vigoare până vedem cum merge situația în țările de proveniență, de unde vine lumea. La acest moment, decizia grupului tehnic este că izolarea să fie universală, așa cum se întâmplă și în alte țări, în sensul în care cei care vin din afara României intră în izolare 14 zile. Carantina instituționalizată a fost eliminată, este valabilă doar la cerere sau dacă cineva nu respectă măsura autoizolării”, a declarat Arafat.

Noi măsuri de relaxare începând cu 1 iunie

În cursul serii de joi, premierul Orban a făcut cunoscute noile măsuri de relaxare care vor intra în vigoare începând cu 1 iunie. Spre fericirea tuturor, mai multe restricții au fost anulate, ceea ce înseamnă că ne putem îndrepta spre o mai mare libertate de mișcare.

Printre cele mai appreciate măsuri de relaxare se numără deplasarea în alte localităși fără declarașie pe propria răspundere, reluarea transportului rutier și feroviar internațional de persoane, accesul liber pe plajă al persoanelor, cu condiția să le fie asigurate șezlonguri distanțate la 2 metri, dacă este vorba despre familii diferite.

O altă veste bună se referă la deschiderea teraselor, cu condiția uneu distanțe de 2 metri între mese și nu mai mult de 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

Pentru că data de 1 iunie marchează începutul verii, se va permite susținerea concertelor în aer liber, dar nu cu mai mult de 500 de spectatori. Aceștia vor fi obligați să poarte măști de protecție și să păstreze distanța fizică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI