03 dec. 2021 | 06:47

Raed Arafat, veste teribilă pentru România. Ce se va întâmpla cu tulpina Omicron în scurt timp: „Oamenii trebuie să înţeleagă că situaţia este una serioasă”

Sănătate
Raed Arafat, veste teribilă pentru România. Ce se va întâmpla cu tulpina Omicron în scurt timp:
Raed Arafat, șeful DSU

Raed Arafat a vorbit, joi seară, despre pericolul reprezentat de tulpina Omicron, dar și de alte mutații care pot apărea în viitorul apropiat. Potrivit șefului DSU, medicii depun toate eforturile pentru a afla într-un timp scurt cât mai multe informații despre noua variantă Covid-19, dar și despre modalitatea prin care se poate evita transmiterea comunitară.

Varianta Omicron va înlocui tulpina Delta

Raed Arafat trage un semnal de alarmă cu privire la riscurile pe care transmiterea comunitară a tulpinei Omicron le va avea asupra României și a întregii lumi. Potrivit medicului, procesul va fi similar cu cel în care varianta Delta a devenit predominantă, doar că acum aceasta va fi înlocuită de noua variantă extrem de mutantă.

„Cu cât această variantă începe să se răspândească mai repede, la un moment aşa cum varianta Delta a înlocuit varianta precedentă ei, varianta Omicron va înlocui varianta Delta şi va deveni cea predominantă. Oamenii trebuie să înţeleagă că situaţia este una destul de serioasă şi că trebuie respectate unele reguli, a spus Raed Arafat, joi seară.

În continuare, șeful DSU susține că descoperirea rapidă a medicilor și a cercetătorilor indică faptul că vaccinarea rămâne cea mai sigură cale de protecție împotriva tuturor tulpinilor Covid-19 existente până în acest moment, ajutându-ne totodată să conviețuim cu acest virus.

„Toate informațiile arată că începem să culegem date științifice despre varianta Omicron și încep observațiile medicilor și cercetările pe care le fac într-o perioadă relativ scurtă să ne arate că în continuare vaccinul este foarte important, în continuare vaccinul poate să fie soluția pentru a opri nu numai răspândirea și impactul asupra sistemului sanitar, care eu cred că este cea mai importantă contribuție a vaccinului și ne permite să trăim cu cât mai puține restricții posibile în perioada asta, să conviețuim cu acest virus, ne arată că situația încă nu s-a terminat”, a adăugat Raed Arafat, la Antena3.

Semnele care indică apariția unor noi mutații

În cadrul aceleiași intervenții, șeful DSU a vorbit despre primele cazuri de Covid-19 apărute la animalele sălbatice, în Canada. Din păcate, acest fenomen nu poate decât să aducă îngrijorare în rândul specialiștilor, având în vedere noile mutații care pot apărea în urma transmiterii de la animal la om. Pentru ca lucrurile să nu scape total de sub control, Raed Arafat susține că aceste situții trebuie să rămână atent analizate.

„Faptul că s-a răspândit şi la animale sălbatice nu este un semn bun. Arată că putem să avem şi alte surprize în viitor. Şi alte mutaţii care pot fi îngrijorătoare, trecând de la animal la om. Situaţia trebuie să fie monitorizată foarte serios, lucru care îl fac toate organizaţiile mondiale şi toţi oamenii de ştiinţă la acest moment”, a concluzionat Arafat.

 

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Modificări mari în Codul Rutier. Ce se întâmplă cu permisul
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Capital.ro
Pizza cu puține calorii, rețetă rapidă și ușoară. O poți consuma fără grija kilogramelor în plus
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro