Raed Arafat, veste șoc despre vaccinul anti-covid-19: „Începerea vaccinării nu înseamnă că suntem ok”

Raed Arafat, veste șoc despre vaccinul anti-covid-19: „Începerea vaccinării nu înseamnă că suntem ok”
Raed Arafat, anunț despre vaccinul anti-covid

Raed Arafat a anunțat marți seară câteva informații referitoare la vaccinul anti-covid-19 și la efectele pe care le are acesta asupra societății. Din păcate, primele doze care sunt așteptate de România vor fi insuficiente pentru a acoperi un număr semnficativ de pacienți. Din acest motiv, beneficiul vaccinului va fi nesemnificativ pentru moment, în raport cu rezultatele la nivel national.

Ce trebuie să facem după demararea campaniei de vaccinare

Vestea că a mai rămas puțin până la primirea vaccinului anti-covid-19 a bucurat persoanele care se află în categoriile de risc, dar și pe ceilalți cetățeni. Cu toate acestea, medicii și autoritățile trag semnale de alarmă cu privire la riscul la care suntem expuși în continuare.

În primul rând, vaccinul nu oprește transmiterea virusului, iar în al doilea rând, pentru a fi imunizați, este nevoie ca un procent mare de populație să fie vaccinat.

Raed Arafat a vorbit la un post TV despre măsurile pe care trebuie să le respectăm obligatoriu, chiar și după vaccinarea populației. Astfel, purtarea măștilor de protecție și a tuturor restricțiilor de igienă de până acum vor rămâne în vigoare.

Șeful DSU a atras atenția cu privire la creșterea numărului de cazuri în anumite zone, astfel că introducerea unor restricții locale nu este exclusă.

„Începerea vaccinării nu înseamnă reducerea măsurilor și nu înseamnă că suntem ok și că totul s-a terminat. Începerea procesului de vaccinare înseamnă că unele persoane care vor primi vaccinul vor fi protejate, dar mai departe cifra celor care trebuie să se vaccineze ca să întrerupem acest lanț de răspândire a bolii trebuie să ajungă la 60% – 70% din populație.

Normal că la un astfel de procent nu vom fi în primele trei luni, deci va fi o perioadă în care vom merge mai departe cu toate măsurile. Este posibil să avem valuri de creștere, să avem în unele zone creșteri care necesită măsuri locale, concomitent cu vaccinarea, cu cât mai multe persoane sunt protejate.

Astfel, chiar dacă fac boala vor face o formă ușoară, exact ca la vaccinul anti-gripal sau nu o fac deloc în cazul în care sunt expuși virsului”, a transmis Raed Arafat, potrivit b1.ro

Vaccinul anti-covid-19 va fi același pentru toate țările din lume

Șeful DSU a explicat câte informații esențiale despre antidotul care va sosi între Crăciun și Anul Nou. Raed Arafat îi roagă pe cetățeni să nu se lase influențați de știri false și să documenteze din surse sigure.

El a explicat că vaccinul anti-covid-19 va fi același în toate țările, neexistând nicio îndoială privind calitatea acestuia.

“Trebuie să fim cu toții atenți la dezinformări. Vaccinul care vine în România este identic cu cel care va fi folosit în toate țările membre ale UE, în Regatul Unit sau SUA.

Trebuie să înțelegem că în România nu se aduce un produs mai prost sau de altă calitate (…) Sper ca oamenii să își ia informațiile corecte, fără să se uite la cei care spun că în trei ani se va întâmpla asta sau asta, pentru că acești oameni nu au absolut nicio bază științifică atunci când vorbesc și să meargă pe mâna celor care dau informații corecte, transparente.

Se va spune totul, nu va fi nimic ținut secret față de populație”, a mai spus Raed Arafat, potrivit sursei citată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI