03 aug. 2020 | 07:13

Raed Arafat, strigăt de avertizare despre pericolul din jurul nostru: „Asimptomaticii transmit boala!”

Sănătate
Raed Arafat, strigăt de avertizare despre pericolul din jurul nostru:
Raed Arafat, strigăt de avertizare despre pericolul din jurul nostru: "Asimptomaticii transmit boala!" Sursă foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență atrage atenția asupra numărului mare de noi îmbolnăviri, explicând faptul că acesta va aduce cu sine și mai mulți bolnavi în stare gravă la Terapie Intensivă. Raed Arafat a confirmat în cursul serii de duminică transmiterea virusului de la persoanele asimptomatice. Din păcate, atâta tmp cât oamenii nu respectă măsurile de prevenție, noul coronavirus se poate transmite cu ușurință la la asimptomatici.

“Asimptomaticul este tendonul lui Ahile în lupta cu acest virus”

Raed Arafat își manifestă tot mai des îngrijorarea față de explozia numărului de cazuri de la o zi la alta, fapt ce transmite panică în rândul populației. Chiar și așa, mulți români nu țin cont de măsurile de prevenție atât de necesare pentru a ține în frâu această pandemie.

Invitat la Antena 3, secretarul de stat în MAI a tras un semnal de alarmă vizavi de aglomerarea paturilor de la Terapie Intensivă, dar și față de persoanele asimptomatice care se află în jurul nostru și pot transmite cu ușurință virusul dacă nu se protejează.

Acesta a vorbit despre numărul de cazuri înregistrat ieri, 1.035, catalogându-l drept “Un număr care nouă ne atrage atenția, pentru că asta înseamnă automat că după o perioadă crește și numărul cazurilor de terapie intensivă”.

Medicul a atras atenția vizavi de sursele de informre, indicându-ne să le alegem pe cele corecte pentru a putea acționa în consecință:

Dacă 70-80 la sută din populație respectă regulile și știu că trebuie să-i apere pe ceilalți și să se apere pe ei, dacă rămâne un procent care nu respectă și acest procent circulă, nu poartă mască, acest procent va afecta pe restul oamenilor (…). A fost o discuție care a indus foarte multă lume în eroare.

Multă lume a crezut că un asimptomatic este un sănătos care nu transmite. Nu. Asimptomaticul are virusul și transmite și sunt multe studii la acest moment. Cel puțin câteva din ele le-am primit de la un coleg din Statele Unite, medic implicat direct în tratamentul pacienților cu COVID.

Toate studiile avertizează asupra faptului că asimptomaticii transmit. Unul din studii spune că asimptomaticul este tendonul lui Ahile în lupta cu acest virus”, a concluzionat Raed Arafat.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din buletin
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro