Raed Arafat, primele informații privind operațiunea de salvare a Raisei. În ce stare au găsit-o primele echipaje medicale sosite la locul accidentului

Raed Arafat, primele informații privind operațiunea de salvare a Raisei. În ce stare au găsit-o primele echipaje medicale sosite la locul accidentului
Mai multe ambulanțe au sosit la locul accidentului

Apar informații noi despre modul în care s-au desfășurat evenimentele, imediat după tragedia din București, acolo unde un polițist a lovit două fetițe pe trecerea de pietoni, una dintre ele fiind declarată moartă. Potrivit șefului DSU, echipajele medicale au reacționat rapid, acestea încercând pe rând salvarea disperată a copilei.

În cât timp a ajuns Ambulanța după primul apel efectuat

Șeful DSU rupe tăcerea despre momentele care au urmat după accidentul tragic în care o fetiță de 13 ani a fost călcată pe trecerea de pietoni de către un polițist, aflat în timpul programului. Potrivit lui Raed Arafat, imediat după accident au fost efectuate mai multe apeluiri la 112 prin care se cerea intervenția rapidă a echipajelor medicale.

Acesta a mai declarat că polițistul vinovat a efectuat două apeluri, primul fiind făcut la ora 13:32. La distanță de un minut, a fost alertat primul echipaj mediccal, cel din Dămăroaia, care ar fi ajuns la fața locului la 1:40. Din cauza stării grave, personalul medical a început efectuarea manevrelor de reuscitare.

„Apelul a intrat în jurul orei 13:32 la pompier. La 13.33 a fost alertat primul echipaj de prim ajutor de la baza Dămăroaia a pompierilor de unde a plecat instantaneu echipajul numărul doi, acolo sunt două echipaje.

La 13:34 a fost alertat echipajul de terapie intensivă a SMURD care acționează la Spitalul Universitar. Ulterior, a mai fost alertat un al doilea echipaj de prim ajutor din zona Expoziției. Deci au fost trei echipaje, două de prim ajutor şi unul de terapie intensivă mobilă care este pregătit pentru medicină de urgenţă.

Primul echipaj a sosit la 13:40, ăsta era echipajul de la Dămăroaia care a făcut o evaluare rapidă. Fata (n.r. Raisa) era în stare foarte gravă, nu mai respira, sângera foarte mult.

A fost introdusă în ambulanța echipajului şi au început să elibereze căile respiratorii. La câteva minute după ei a sosit echipajul de terapie intensivă mobilă, iar medicul a intrat în mașina de prim autor şi a început manevrele de resuscitare cu ei”, a explicat Raed Arafat.

„Fetița a fost intubată”

În continuare, Raed Arafat a dezvăluit că echipajul de Terapia Intensivă a recurs inclusiv la intubarea fetiței, dar din păcate, trupul fragil al acesteia prezenta leziuni incompatibile cu viața. În cadrul aceleiași intervenții, șeful DSU a dat asigurări cu privire la modul profesionist cu care a acționat sistemul medical, în ciuda rezultatelor extrem de triste.

„Fetița a fost intubată şi au continuat resuscitarea până la orele 14:25, unde din păcate era clar că nu au cum să o resusciteze. Față cealaltă, care era cu fractură, dar cu stare vitală stabilă a fost preluată de al doilea echipaj de prim ajutor şi transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu unde a fost operată pe picior şi unde se află internată.

Cel de-al doilea apel la 112 al polițistului a fost tot la dispeceratul de pompieri unde i s-a recomandat să pună fata pe stânga. Primul echipaj este pentru eliberarea căilor respiratorii pentru a nu se îneca şi când au ajuns au confirmat că fata era pe partea stânga.

Îmi pare rău de tragedie! Reacția sistemului a fost la cel mai înalt nivel de competență la faţa locului, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic”, a explicat Raed Arafat, șeful DSU, la Antena 3.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI