Raed Arafat, mesaj dur pentru cei care nu cred în noul coronavirus: „Îi așteptăm în spitale”

Raed Arafat, mesaj dur pentru cei care nu cred în noul coronavirus: "Îi așteptăm în spitale"

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a vorbit duminică seara despre pericolul pe care îl reprezintă pentru societate persoanele care nu cred în existența noului coronavirus, inițiând tot felul de manifestații fără protecție, în plină stradă.

“Este imposibil ca din atâţia oameni cineva să nu se îmbolnăvească”

Raed Arafat a comentat ieri seară despre protestul care a avut loc ieri în Piața Victoriei, unde sute de oameni s-au prezentat fără măști de protecție pentru a instiga populația la zădărnicirea combaterii bolilor. Aceștia nu cred în existența și efectele nefaste ale virusului, motiv pentru care au protestat față de legea carantinării, acuzând autoritățile de “dictatură sanitară”.

Ulterior, autoritățile au criticat aspru această manifestație și au venit cu previziuni privitoare la apariția unui focar de infecție. Fiind întrebat ce le transmite românilor prezenți la protest, secretarul de stat în MAI a afirmat că îi așteaptă în spitale pentru a se lămuri personal de situația disperată prezentă în toate instituțiile medicale.

O parte dintre ei sunt convins că nu o să scape, pentru că într-un grup din acesta există un procent care are virusul și va transmite. Dacă sunt fără măști vor transmite altora. Eu știu că ei nu cred și nu vor să creadă, dar când apare boala nu mai ai ce să spui decât că medicul ce a făcut diagnosticul a greșit și asta o să auzim.

Dacă te duci la un astfel de miting fără măști, nu există câteva persoane să nu se infecteze. Nu uitați că avem și unii care au plecat din spitale și de la izolare și au zis că ei nu mai vor să stea. E realitatea! Dacă te duci în stradă și faci acest lucru și nu respecți regulile de protecție, într-o situație în care toată lumea spune că asta trebuie, ajungi să te îmbolnăvești”, a spus Arafat la emisiunea ”Subiectiv”, potrivit Antena3.ro.

Raed Arafat luptă pentru sănătatea persoanelor care se protejează și le pasă

Șeful DSU a explicat că datoria autorităților în acest moment este aceea de a apăra sănătatea publică, implicit a persoanelor cărora le pasă și se protejează și care fac parte din categoriile de risc, prezentând și alte cormobidități.

Eu niciodată nu am lucrat pentru imaginea mea. Eu îmi fac o datorie care este impusă de poziția în care sunt. La acest moment datoria zice că trebuie să asigurăm toate măsurile de sănătate publică, să protejăm oamenii care au nevoie de protecție și care nu sunt dintre cei care spun ”Pe mine nu mă interesează, nu port mască, nu port nimic”, pentru că ei sunt acum în risc. Sunt printre ei oameni în vârstă, oameni care au comorbidități”, a spus Arafat, duminică, la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI