Raed Arafat, mesaj dur la adresa Dianei Șoșoacă după amendarea acesteia de către CNCD. Ce i-a transmis șeful DSU senatoarei

Raed Arafat, mesaj dur la adresa Dianei Șoșoacă după amendarea acesteia de către CNCD. Ce i-a transmis șeful DSU senatoarei
Raed Arafat și Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă a fost, ieri, amendată cu 5.000 de lei, de către CNCD, după ce i-a adresat șefului DSU mai multe injurii rasiste, instigând oamneii la ură și discriminare împotriva acestuia. Pe lângă senatoare, președintele PNR, Mihail Neamțu a primit avertisment din cauza unor discursuri considerate rasiste, la adresa lui Raed Arafat. La o zi distanță, secretarul de stat în MAI a transmis un mesaj pe Facebook, în care explică motivul acestor sancțiuni.

Raed Arafat, despre victoria împotriva persoanelor care i-au adus injurii în spațiul public

Șeful DSU a reacționat imediat după amendarea Dianei Șoșoacă de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, explicând că acest comportament jignitor trebuie sancționat, indiferent cui îi este adresat, pentru a nu deveni o parte a “normalității” pe care o trăim.

„Nu tot ceea ce este înfruntat poate fi schimbat, dar nimic nu poate fi schimbat pană nu este înfruntat».
Mai jos aveți comunicatul Consiliului Combaterii Discriminării privind amendarea d-nei Diana Sosoaca și sancționarea d-lui Mihail Neamțu, în urmă sesizării mele privind afirmațiile rasiste spuse de cele două personaje în spațiul public.

Rasismul şi xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăţi şi trebuie înfruntate şi învinse înainte ca ele să devină o parte din „normalitatea” în care trăim.
Istoria ne-a arătat ce poate face rasismul, xenofobia şi îndemnul la ura, astfel încât este obligaţia noastră să reacţionăm de îndată dacă nu vrem ca istoria să se repete”, a transmis Raed Arafat pe contul său de Facebbok.

Diana Șoșoacă, bună de plată pentru insultele aduse lui Raed Arafat

Diana Șoșoacă este cunoscută pentru reacțiile sale recalcitrante din spațiul public, mai ales în contextul pandemiei de Covid-19. Antivaccinistă convinsă, senatoarea nu a încetat o secundă să atace toate autoritățile în măsură să decidă măsuri obligatorii menite să evite transmiterea comunitară a virusului.

Pentru că multe dintre ele i-au deranjat pe cei care nu cred în existența virusului și a bunelor intenții ale Guvernului, Diana Șoșoacă și-a asumat să reprezinte această categorie de persoane, mergând până în pânzele albe cu declarațiile jignitoare la adresa mai multor oficiali. Astfel, în urma reclamației făcute de șeful DSU la adresa Dianei Șoșoacă și a lui Mihail Neamțu, a sosit și nota de plată din partea CNCD.

“Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor din data de 12 ianuarie 2022, a adoptat următoarea hotărâre: afirmaţiile: “de ce nu se duce domnul Raed Arafat în ţara lui de baştină”, “vorbeşte despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba ţării sale natale”, “nu ştiu cum domnul Raed Arafat şi-a luat examenul de cetăţenie”, “trădătorii nu au ce căuta în România” constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. Se sancţionează autorul declaraţiei, doamna Iovanovici-Şoşoacă Diana, cu amendă contravenţională de 5.000 de lei”, se arată într-un comunicat al CNCD.

Cu privire la sancțiunea liderului PNR, acesta a primit doar un avertisment contravențional după ce a afirmat printre altele că „”vorbești română suficient de prost, încât să nu mă simt reprezentat de tine”. În cazul politicianului, hotărâre a fost adoptată cu unanimitate de voturi.