Raed Arafat, bombardat cu mesaje de amenințare. Ce ar urma să pățească șeful DSU

Raed Arafat, bombardat cu mesaje de amenințare. Ce ar urma să pățească șeful DSU
Raed Arafat, bombardat cu mesaje de amenințare. Ce ar urma să pățească șeful DSU

Raed Arafat a declarat în cursul zilei de miercuri că a fost atacat din nou cu mesaje de amenințare, menite să-l intimideze să mai ia deciziile corecte în contextul pandemiei de COVID-19. Cu toate acestea, secretarul de stat în MAI dă asigurări că nu se va lăsa influențat de aceste amenințări, continuând să facă treaba așa cum situația o impune.

Ce amenințări a primit Raed Arafat

În contextul unei perioade extrem de tensionate în România, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat că a primit mai multe mesaje de amenințare în care i s-a vorbit de “executare”, însă el nu se teme să facă ce este mai bine pentru sănătatea publică, indiferent de urmări.

Am tot primit mesaje că o să fiu «executat». O să stau să nu mai fac nimic pentru că voi fi executat? Eu o sa-mi fac treaba cu bună-credinţă şi cine vrea, să mă «execute»! Eu nu pot să calculez miscarea mea şi deciziile mele. Eu nu pot sa iau deciziile mele cu teama că voi fi executat”, susţine Raed Arafat, potrivit Mediafax.

În aceeași intervenție, Raed Arafat a explicat decizia de a rămâne închise restaurantele, teatrele și cinematografele, la cinci luni de la începerea pandemiei.

Acesta a dezvăluit că studiile relevă faptul că cinematografele și teatrele reprezintă cele mai riscante locuri de unde te poți infecta. Acesta a subliniat faptul că măsurile de relaxare și își iau rostul atunci când numprul îmbolnăvirilor explodează de la zi la zi.

În momentul în care vezi ca ai creşteri, nu vii şi faci relaxări suplimentare. În schema pe care am mai arătat-o o dată, de la OMS, apăreau locurile unde sunt riscurile. Teatrele şi cinematografele sunt la cel mai mare nivel de tramsmitere. Restaurantele la al patrulea, conform OMS. (…) Acum aproximativ patru saptămâni am pornit cu 100-120 de pacienţi la terapie intensivă şi acum avem deja 500”, a spus Arafat.