Raed Arafat, avertisment îngrijorător despre relaxarea din 15 iunie: „Aș spune mai bine la ce să nu ne așteptăm”

Raed Arafat, avertisment îngrijorător despre relaxarea din 15 iunie: "Aș spune mai bine la ce să nu ne așteptăm"

După două luni de stat în casă, românii încep să simtă din nou libertatea de a-și putea petrece timpul fără a fi restricționați și limitați de un document sau de teama agenților de poliție. După cele două etape de relaxare a măsurilor, cetățenii așteaptă cu interes cel de-al treilea val de relaxări, însă nimeni nu știe în ce condiții va avea loc acesta. În urmă cu puțin timp, Raed Arafat a dezvăluit câteva detalii cu privire la ce se va întâmpla după 15 iunie.

Cel de-al treilea val de relaxări va avea loc „Dacă situația rămâne sub control!”

Raed Arafat a anunțat joi seară informații legate de cel de-al treilea val de relaxări, însă totul se va întâmpla dacă lucrurile rămân sub control. Șeful DSU a dezvăluit că în acest moment este mult prea devreme pentru a anunța următoarele măsuri, dat fiind faptul că au trecut doar cinci zile de la valul al doilea de relaxare.

Cu toate acestea, Raed Arafat a vorbit despre posibilitatea deschiderii mall-urilor și a anumitor spații, însă cu limitări. Cea mai sigură perioadă pentru anunțarea noilor măsuri de relaxare va fi săptămâna viitoare, când se va putea analiza impactul relaxării de la 1 iunie.Au fost anunțate câteva măsuri posibile de către ministrul Economiei, de către alți miniștri. Ideea este că la acest moment încă este prea devreme de a spune și de a specula ce măsuri s-au putea lua, ce va fi deschis. Măsurile anunțate de miniștri sunt măsuri foarte posibil să se întâmple.

Toată lumea spune foarte clar: „Dacă situația rămâne sub control!”. De ce spun că e prea devreme? Pentru că suntem la doar 4 zile de la relaxarea din data de 1 iunie. Noi trebuie să vedem efectele acestei relaxări, ca să putem să spunem cu certitudine ce va rămâne și ce nu dintre activitățile care urmează să se deschidă.
Noi, lumea medicală, rămânem în acest moment în observație.

Este posibil ca unele activități de la mall-uri să se deschidă. Este posibil să ajungem ca unele activități în unele spații să se deschidă cu limită, dar e prea devreme să spunem care dintre ele, cum va fi acest lucru până nu vedem care este impactul perioadei 1 iunie – 15 iunie.

Săptămâna viitoare vom începe să spunem, dacă totul este sub control, care vor fi măsurile suplimentare de relaxare din data de 15 iunie”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

La ce măsuri de relaxare NU trebuie să se aștepte românii

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a dezvăluit că nu știe cu exactitate măsurile de relaxare adoptate începând cu 15 iunie, însă poate avertiza cu privire la ce nu va fi permis începând cu acea dată. Printre restricții se numără desfășurarea evenimentelor cu un numpr de participanți, atât în spații închise, cât și deschise. De asemenea, anumite competiții sportive pot avea loc în aceleași condiții anunțate până acum, adică fără spectatori.

Sursă poză: cinemacity.ro

Sunt unele țări care deja relaxează totul din 15 iunie, sunt altele care nu fac acest lucru. Va trebui să așteptăm să vedem care va fi evoluția. Nu m-aș hazarda acum să spun cu certitudine care vor fi măsurile respective.
Aș spune mai bine la ce să NU ne așteptăm ca măsuri de relaxare. Poate că nu e bine să ne așteptăm la activități în masă în spații închise, la activități cu un număr foarte mare în spații deschise.

De exemplu, poate că cinematografele sau teatrele nu vor fi la capacitate maximă chiar din 15 iunie. Poate că asta va fi o chestie pentru mai târziu, peste încă 15 zile.

Poate că anumite competiții sportive vor avea loc în continuare fără spectatori, sau cu un număr limitat. Depinde de cum evoluează situația până în data de 15 iunie.

Ce NU va fi cu siguranță, nu vor fi manifestările cu un număr larg în afară sau în interiorul unor spații închise. Asta, la acest moment, este un lucru care nu va avea loc în următoarea perioadă de relaxare de după 15 iunie.
Aici vorbim de săli de cinema, săli de spectacole și festivaluri cu un număr foarte mare de oameni în exterior”, a spus Arafat la Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI