Raed Arafat, avertisment înfricoșător despre situația din spitale: ” Încercăm să nu ajungem în situația de a alege dintre doi pacienți”

Raed Arafat, avertisment înfricoșător despre situația din spitalele: " Încercăm să nu ajungem în situația de a alege dintre doi pacienți" Sursă foto: Mediafax/ Alexandru Dobre

Șeful DSU, Raed Arafat a vorbit duminică seară despre situația alarmantă din spitale. Potrivit acestuia, spitalele pentru pacienții infectați cu COVID-19 sunt pline, iar secțiile de Terapie Intensivă nu mai au unde să primească pacienții în stare gravă. Întrebat dacă România va reveni la starea de urgență, medicul a fost rezervat în a oferi un răspuns sigur.

“Insistăm la oameni să respecte regulile de protecție”

Raed Arafat a vorbit despre o posibilă suplimentare a locurilor de la Terapie Intensivă. Acesta vorbește despre o supraaglomerare în fața căreia autoritățile și medicii fac față cu greu. Comportamentul oamenilor a scăpat de sub control și tot ce mai poate fi de folos sunt recomandările.

La un moment este posibil să trebuiască să suplimentăm locurile la terapie intensivă. Semnalele de alarmă sunt. Insistăm la oameni să respecte regulile de protecție. Mască, dezinfecție, spălare pe mâini. Vedem o creștere foarte serioasă și avem niște indicatori pe care îi analizăm. Durata de infectare a scăzut.

Creșterea cazurilor active începe să pună presiune pe secțiile de terapie intensivă. Avem și alte probleme. Nu putem să detașăm medicii așa de ușor. Nu pot să zic dacă vom ajunge din nou la starea de urgență. Încercăm să nu ajungem în situația de a alege dintre doi pacienți pe cine să punem la ventilator”, a declarat Raed Arafat, potrivit romaniatv.net.

Rezultatele îngrijorătoare ale testelor pentru COVID-19 din weekend

Din păcate, numărul cazurilor de îmbolnăviri nu scad nici în weekend, atunci când sunt effectuate mai puține teste decât în cursul săptămânii. Astfel, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat duminică alte 391 cazuri de îmbolnăviri, numărul total ajungând la 28.973.

În ultimele 24 de ore au fost anunțate 19 decese, numărul total al acestora ajungând la 1.750. Județul cu cel mai mare număr de județe rămâne Suceava, urmat de București, Brașov și Vrancea.

Până astăzi, 5 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.973 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.132 au fost externate, dintre care 20.026 de pacienţi vindecaţi şi 1.106 pacienţi asimptomatici, externaţi la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.750 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat. În intervalul 04.07.2020 (10:00) – 05.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 19 decese (11 bărbaţi şi 8 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Argeş, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi, Constanţa Dolj, Galaţi, Ilfov, Bucureşti şi Prahova. Dintre acestea, 6 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 8 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 391 de noi cazuri de îmbolnăvire”, conform raportului transmis duminică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI