Raed Arafat, avertisment înfricoșător: „Absența stării de alertă e foarte periculoasă. Dacă situația era sub control, poate am fi stat liniștiți”

Raed Arafat, avertisment înfricoșător: „Absența stării de alertă e foarte periculoasă. Dacă situația era sub control, poate am fi stat liniștiți”
Raed Arafat, momente șocante într-o benzinărie. Ce a pățit în toiul nopții

În urma anunțului făcut de președintele Klaus Iohannis cu privire la prelungirea stării de alertă, Raed Arafat a vorbit în cursul serii de marți despre această situație, încercând să clarifice cetățenii la ce s-ar putea aștepta începând cu 15 iunie.

Starea de alertă va continua?

În cursul zilei de ieri, Klaus Iohannis a anunțat câteva dintre măsurile de relaxare de care oamenii se vor putea bucura începând cu 15 iunie, dar de asemenea, a făcut publică vestea că starea de urgență s-ar putea prelungi.

După mediatizarea acestui anunț, multă lume a reacționat agresiv, judecând aspru restricțiile impuse în continuare, menite să dezechilibreze economia și să restricționeze posibilitățile oamenii. Cu toate acestea, pentru conducere s-a dovedit a fi prioritară sănătatea publică, motiv pentru care cei cu putere de decizie au ținut cont de sfatul specialiștilor în sănătate.

Invitat la emisiunea “Sinteza Zilei”, moderată de Mihai Gâdea, Raed Arafat, șeful Departamentelui pentru Situații de Urgență, a întărit idea că ridicarea stării de alertă în contextul actual al pandemiei de COVID-19 poate fi extrem de periculoasă. Acesta a explicat de unde provine creșterea numărului de cazuri din ultimele zile și a menționat faptul că în țară există multe focare de infecție.

Situația încă nu a revenit la normalitate. Oamenii care gândesc limpede știu că virusul încă există, focare încă apar. Număr de cazuri de infectări încă există. Vedeți că continuăm să avem peste 100 de cazuri zilnic.

E o situație care necesită ca anumite măsuri să rămână. S-ar putea să ne trezim în situația în care oamenii să creadă că am revernit la normalitate. Acesta e un mesaj fals„, a declarat Raed Arafat.

Nerespectarea regulilor poate crește numărul infectărilor

Raed Arafat a explicat dificultatea pe care autoritățile ar înfrunta-o în gestionarea situației actuale, putându-se confrunta iar cu un val uriaș de îmbolnăviri, dacă românii nu vor respecta regulile impuse de autorități.

Când apar focare noi trebuie să luăm măsuri. E foarte posibil ca unele măsuri să fie mai greu de luat. Încă detașăm personal pentru că apar focare în anumite locuri și trebuie înlocuit personalul. Absența stării de alertă poate să ducă la îngreunarea modului de acțiune și la o înțelegere greșită de către populație.

La acest moment, populația trebuie să înțeleagă că dacă se va agrava iar și vom avea un număr mare de cazuri, toți cei care comentează se vor ascunde unde s-au ascuns acum trei luni. Dacă situația era sub control, poate am fi stat liniștiți.

Dacă oamenii nu vor respecta măsurile, nu vor purta măști în interior, nu vor păstra distanța, poate vom avea o creștere a numărului de cazuri”, a explicat Raed Arafat, potrivit antena3.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI