22 mai 2020 | 07:23

Raed Arafat, avertisment dur despre al doilea val de COVID-19: „Fiecare cifră din statistica cu morți înseamnă un om, o rudă, un frate”

Știri generale
Raed Arafat, avertisment dur despre al doilea val de COVID-19:
Raed Arafat, avertisment dur despre al doilea val de COVID-19: "Fiecare cifră din statistica cu morți înseamnă un om, o rudă, un frate.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a avertizat cetățenii despre apariția unui potențial val doi de COVID-19, în toamnă. Raed Arafat s-a arătat contrariat de oamenii care dezinformează populația, aceștia reprezentând un mare pericol pentru sănătatea publică.

Victimele pot fi chiar bunicii, părinții sau frații noștri

Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne a dezvăluit în emisiunea ”Legile Puterii”, realizată de Mădălina Dobrovolschi la Realitatea PLUS, că există multe persoane răuvoitoare care dezinformează prin intermediul unor conturi false. Din cauza acestui val de informații eronate, românii au început să ia în derâdere măsurile de prevenție recomandate de autorități, fapt care conduce către o infectare în masă.

Medicul Raed Arafat se declară extrem de nemulțumit de gestionarea informațiilor apărute pe Facebook și dezvăluie că zilnic primește mesaje jignitoare din partea unor persoane anonime. Din păcate, toată această situație luată în derizoriu nu face decât să mărească șansele apariției valului doi de infecție cu COVID-19, iar principalele victim vor fi persoanele din categoriile de risc.

Îmi gestionez pagina de Facebook singur. Și am observat multe conturi fake, care m-au contactat și m-au jignit. Trebuie să nu intrăm în capcana acestor dezinformări. Ne pot pune în pericol, reducând încrederea în statul român. Urmările ar putea fi reducerea încrederii populației, populația să devină circumspectă la orice măsură. Și să se ia totul în derâdere.

Rezultatul grav ar fi acela al creșterii numărului de cazuri de COVID-19. Iar oamenii, dacă ascultă de aceste dezinformări, nu vor mai crede în aceste măsuri epidemiologice, dacă vine un nou val la toamnă. Noi în România nu am luat măsuri radicale, ca în alte state. Noi nu am ajuns la așa ceva. La noi nu s-a închis totul sau să fi rămas străzile total pustii. Uităm că avem între 5-10% care merg la terapie intensivă, grupe de vârstă vulnerabile. Fiecare cifră din statistica cu morți înseamnă un om, o rudă, un frate”, a declarat șeful DSU.

“Valul doi nu trebuie să ne prindă nepregătiți”

Raed Arafat trage un semnal de alarmă cu privire la cea de-a doua etapă a luptei anti-COVID-19, apelând la responsabilitatea românilor și la iubirea față de semeni.

Sursă foto: digi24.ro

Suntem într-o perioadă în care trebuie să ne pregătim și de valul doi. Nu e voie să ne prindă din nou nepregătiți. Pentru asta trebuie să ne concentrăm la maximum. Prioritatea noastră este să rezolvăm problemele pentru a ne pregăti. Nu excludem controalele, să vedem cum s-au cheltuit banii, dar ne concentrăm pe un posibil val doi. Rolul nostru este să ieșim cu explicații, nu să ne certăm cu cei care dezinformează. Mare parte din populație este conștientă că există încă un risc, a concluzionat Raed Arafat la Realitatea Plus.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
„O suspectam pe soția mea de infidelitate, dar ce am aflat a fost mult mai rău”. Un bărbat a fost în stare de șoc când a descoperit adevărul
Click.ro
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Sunt cele mai scumpe mere din lume. Foarte puțini oameni și le permit
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc și o respectă
Capital.ro
Telefonul înregistrează tot ce vorbim, fără să știm. Metoda simplă prin care poți dezactiva microfonul mobilului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
TRADIȚII de FLORII! E TOTAL INTERZIS
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro