16 dec. 2020 | 06:46

Raed Arafat anunță noi restricții pentru români. Ce s-ar putea întâmpla în mall-uri și supermarketuri

Sănătate
Raed Arafat anunță noi restricții pentru români. Ce s-ar putea întâmpla în mall-uri și supermarketuri
Raed Arafat, despre posibile noi restricții

Șeful DSU atrage atenția unei aglomerări mari în centrele comerciale, înainte de sărbători. Având în vedere situația grea cu care se confruntă țara noastră, Raed Arafat vine cu noi informații referitoare la viitoare restricții.

Accesul în mall-uri ar putea fi restricționat

Deși în acest moment, autoritățile nu au în vedere impunerea unor restricții noi, secretarul de stat în MAI nu exclude posibilitatea ca în viitor, accesul în centrele comerciale să fie limitat. Aceste măsuri de combatere a noului coronavirus s-ar putea introduce în contextul în care numărul persoanelor prezente în magazin va depăși limita admisă.

Pentru a evita impunere aunor noi restricții, Raed Arafat le-a recomandat cetățenilor să respecte cu strictețe regulile anti-covid-19 existente în prezent: portul măștii, păstrarea distanței fizice, igiena atentă a mâinilor.

„La acest moment există reguli clare privind numărul de persoane care intră în magazinele mici, regula de distanțare între persoane, portul măștii, distanțare la casele de marcat.

Dacă trebuie și alte reguli, mai explicite, de limitare, acest lucru nu s-a discutat până în acest moment. Dar, insistent, continuăm să susținem că măsurile actuale trebuie respectate”, a declarat Raed Arafat pentru Medika TV.

Șeful DSU a subliniat, de asemenea, că nu se exclude limitarea accesului în centrle comerciale, în perioada sărbătorilor, DSP având dreptul să intervină în astfel de situații.

„DSP-ul are dreptul să facă acest lucru, poate să propună unele soluții, până la carantină, care să fie aplicate prin Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

Chiar și măsura ca atunci când se intră la centrul comercial să existe o limitare a numărului de persoane, o limită clară, control mai intens. Am avut o discuție cu prefectul (n.r. Bucureștiului), controlul contează foarte mult, a controla respectarea măsurilor este foarte important”.

Recomandările șefei DSP

Șefa Direcției de Sănătate Publică București, a vorbit despre cum trebuie să gestioneze cetățenii această pandemie în mod individual. Oana Niculescu le recomandă tuturor să-și protejeze semenii, în special categoriile de risc, expuse să dezvolte forme grave ale bolii.

Cu privire la carantinarea Bucureștiului până la Crăciun, șefa DSP a recunoscut că această variantă nu a fost discutată până în momentul de față.

„Nu am luat în discuţie această situaţie, eu mizez în continuare pe fiecare om în parte că va respecta măsurile pe care le-am impus.

Aș miza să ne apărăm părinţii şi bunicii, pentru că ştim cu toţii că tineretul e asimptomatic, iar de sărbători tuturor ne place să petrecem în familie, motiv pentru care responsabilitatea ar trebui să fie cuvântul de bază în această situaţie”, potirvit sursei citate.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Profeția lui Elon Musk: „A mai rămas doar un an”
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Capital.ro
Mulţi români au nume de floare. Lista numelor care se serbează în Duminica Floriilor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro