Raed Arafat, anunț neașteptat despre situația COVID-19 din România. Ce vor ajunge să facă cetățenii nevaccinați

Raed Arafat, anunț neașteptat despre situația COVID-19 din România. Ce vor ajunge să facă cetățenii nevaccinați
Raed Arafat, despre situația Covid-19 din România

Raed Arafat a explicat în cursul zilei de marți ce se întâmplă în prezent cu situația epidemiologică din țară. Potrivit șefului DSU, în prezent, România stă bine cu privire la numărul infectărilor cu Covid-19, dar pericolul ne pândește la ușă.

Apel disperat către cetățeni

Șeful DSU revine în atenția publicului după o lungă perioadă de pauză. Din fericire, anunțul făcut de Raed Arafat reprezintă un motiv de bucurie, dar și de îngrijorare pentru cetățeni.

În ciuda unei situații stabile, spitalele din România se pot confrunta din nou cu un val de internări, atâta timp cât tulpina Delta va deveni la finalul verii, așa cum se preconizează, predominate și în țara noastră.

Raed Arafat îi sfătuiește pe oameni să se informeze despre tot ce șine de Covid-19 din surse oficiale, corecte și clare.

„Oamenii trebuie să se informeze mai bine, din surse corecte, oficiale, să citească ce doresc, dar să vadă şi sfatul oficial al specialiştilor. Faptul că acum suntem bine nu ne garantează că vom fi bine după o perioadă şi doamna ministru (n.r. al Sănătăţii) v-a zis că varianta Delta şi varianta Delta plus încep să se răspândească şi reprezintă o problemă şi soluţia rămâne vaccinarea. (…)

La acest moment, situaţia epidemiologică din România este una foarte bună. România, cu toate măsurile pe care le-a luat, inclusiv că avem vaccinaţi peste 20%, suntem pe la 4,5 milioane vaccinaţi, toate au jucat un rol în situaţia în care ne aflăm acum.

Clar că mai este de lucrat, clar că mai pot să apară situaţii, dar la acest moment cu toate măsurile luate, România este una dintre cele mai bine situate ţări ca şi număr de cazuri, ca şi număr de pacienţi internaţi şi ca număr de decese pe zi şi nu vorbesc de cele adăugate din urmă şi cele care sunt faptic pe ziua respectivă”, a declarat Arafat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Raed Arafat, despre ritmul lent de vaccinare

În cadrul aceleiași declarații, șeful DSU a explicat că interesul scăzut față de vaccinare este motivate și de sursele eronate care stau la baza informării a mulți dintre cetățeni. Medicul avertizează că putem ajunge într-un moment în care valul patru va lovi cu repeziciune și mulți oameni vor dori să se vaccineze într-un timp prea scurt.

”Fiecare citeşte, se informează sau uneori se informează prin informaţii care nu sunt corecte sau se dezinformează. Noi ce sfătuim e ca întotdeauna să discute cu medicii şi bineînţeles că poate unii văzând situaţia noastră din România cred că lucrurile au trecut şi nu mai trebuie.

Dar o să ne trezim, s-ar putea, la un moment sub presiunea faptului că trebuie să ne vaccinăm cât mai repede pentru că vine din nou o situaţie mai critică.

Oamenii trebuie să fie deschişi la informarea corectă. Din păcate, mulţi se informează de pe reţelele de socializare, pe câte un film pe YouTube, se mai uită la câte un actor care mai comentează. Asta înseamnă să fim foarte atenţi de unde luăm informaţiile când este vorba de sănătatea noastră”, a declarat Arafat.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe