16 oct. 2020 | 23:59

Raed Arafat, anunț în miez de noapte despre Starea de Urgență. Cât de aproape suntem să revenim la deciziile din martie

Știri generale
Raed Arafat, anunț în miez de noapte despre Starea de Urgență. Cât de aproape suntem să revenim la deciziile din martie
Raed Arafat despre starea de urgență

Secretarul de stat, Raed Arafat a anunțat că Bucureștiul e din ce în ce mai aproape de a depăși 3 rata de incidență a infectării cu noul coronavirus, moment în care școlile ar putea fi închise alături de restaurante.

Raed Arafat, anunț în miez de noapte despre Starea de Urgență

Șeful DSU Raed Arafat este de părere că sunt mari șanse ca România să revină la o serie de măsuri luate în perioada stării de urgență. Deși nu a menționat exact ce măsuri ar putea fi implementate, el a dat asigurări că nu se referă la libertatea de mișcare ci la alte măsuri de organizare, mai ales ale spitalelor.

”S-ar putea să revenim la deciziile din martie, din starea de urgență. E clar că putem să revenim, însă adaptat la situația de acum. Cele mai importante măsuri de atunci au fost legate de sistemul sanitar, nu vorbesc despre libertatea de mișcare sau alte restricții.

Vom ajunge la 3 la mie, trebuie să fim atenți. Ieri am văzut imagini cu tineri care dansau în fața unui restaurant în Centrul Vechi. S-au luat măsuri serioase cu acel restaurant, nu doar amendă. Nu vrem să ajungem ca Jandarmeria să meargă cu bastonul după oameni. În alte țări s-a ajuns la un alt nivel de confruntare. Riscul de a trece la 3 rată de incidență e foarte ridicat, a explicat Raed Arafat la Digi 24, potrivit Fanatik.ro.

Raed Arafat despre închiderea școlilor

Șeful DSU susține că dacă trecem de 3 la mie trebuie să avem grijă cu manifestările publice și că deja suntem în fază avansată. Arafat a mai adăugat că nu poate să spună exact dacă se vor închide școlile, însă se poate lua o decizie în acest sens.

Dacă trecem de 3 la mie trebuie să avem mare grijă cu orice tip de manifestare publică. Oricum suntem în fază avansată. Diferența de 0.8 nu stabilește diferența între situație acceptabilă și neacceptabilă.

Cât de aproape suntem să revenim la deciziile din martie

Raed Arafat, despre cât de aproape suntem să revenim la deciziile din martie

Dacă se întâlnesc 30-40 de persoane într-un apartament și fac un chef nu avem niciun control. Dacă acest lucru se face și este inconștiență în acest sens, vom vedea că măsurile luate vor eșua. Noi la un moment am ajuns la 100 de cazuri pe zi. Creșterea poate să fie foarte rapidă, dar poate fi controlată. Nu pot să zic 100% că se închid școlile, dar se poate lua o decizie în acest sens”, a mai precizat Raed Arafat.

Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
David Beckham a câștigat lupta cu cele 150 și ia potul cel mare: 280 de milioane de euro dintr-un ”foc”!
Digisport.ro
Povestea fabuloasă a actorului care a ajuns frate cu propriul tată. A jucat în aproape 40 de filme și a murit pe scenă, în timpul unui spectacol
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
Capital.ro
Pensiile care vor trece printr-o a doua recalculare. Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, anunţ important
Antena 3
Lovitură de teatru pentru Antena 1! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au semnat cu PRO TV
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI sunt AFECTAȚI. ANUNȚUL care schimbă DECIZIA din SEPTEMBRIE
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro