Raed Arafat, anunț de ultimă oră despre tragicul accident de pe Autostrada Soarelui: „Multe mașini aveau copii”

Raed Arafat, anunț de ultimă oră despre tragicul accident de pe Autostrada Soarelui:
Raed Arafat, ultimele informații despre accidentul de pe Autostrada Soarelui

Un accident tragic a avut loc în această dimineață pe Autostrada Soarelui, acolo unde peste 40 de autoturisme au fost implicate într-un carambol din cauza ceții. În urma dimensiunilor uriașe ale impactului, a fost activat Planul Roșu de Intervenție. În urmă cu puțin timp, șeful Departamentului pentru Situații de Urgențe a oferit ultimele detalii despre accidentul petrecut în lanț la Medgidia.

Bilanțul devastator al accidentului de pe Autostrada Soarelui

Potrivit celor mai recente informații, accidentul din această dimineață s-a soldat cu 52 de autoturisme implicate, în care se aflau 146 de persoane. Până acum, au fost identificate 17 victime, dintre care cinci minori.

În urma evenimentului rutier, traficul a fost deviat pe DN 22C, șosea care leagă Constanța, pornind din DN3 la Murfatlar, de Medgidia și Cernavodă.

În urmă cu puțin timp, Raed Arafat a transmis mai multe detalii despre cgestionarea acestei situații de urgență la fața locului. Potrivit șefului DSU, un elicopter SMURD va acționa pentru preluarea victimelor.

„Avem trei puncte unde sunt mașini accidentate, între km 172 și 183. Numărul mașinilor accidentate depășește 40. Astea sunt date preliminare. Un elicopter de la Galați va ateriza acolo, până acum nu a permis ceața.

14 persoane au fost evaluate medical, vreo 3 au fost transportate la spital. Este o intervenție în curs, în dinamică. Sunt și copii, multe mașini aveau copii, oamenii mergeau în concediu. A fost activat planul roșu. E totul în curs. E vorba de următoarea oră. Sunt medici din București, Călărași, Ialomița, Constanța care intervin la fața locului. Sunt și copii implicați în accident. Nu avem date despre rănile avute”, a declarat Raed Arafat.

Până la acest moment, pentru gestionarea situației, au fost alocate următoarele echipaje: ISU CT: 3 autospeciale stingere, 1 descarcerare, 3 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 2 ambulanțe SAJ ISU BIF: 1 Punct medical avansat, 1 descarcerare grea, 1 autoscară, 1 punct comandă mobil, 12 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple ISU CL: 1 descarcerare, 4 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple ISU IL: 1 descarcerare, 1 ambulanță SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple.

Vezi imagini video de la locul carambolului: