Raed Arafat, anunț de ultimă oră despre carantinarea Bucureștiului. Ce se va întâmpla

Raed Arafat, anunț de ultimă oră despre carantinarea Bucureștiului. Ce se va întâmpla
Raed Arafat, adevărul despre carantinarea Capitalei Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Raed Arafat a vorbit în cursul serii de duminică despre situația cazurilor de COVID-19 în București. Șeful DSU nu a adus vești îmbucurătoare pentru cetățeni, însă s-a arătat încrezător cu privire la o îmbunătățire a bilanțului zilnic de îmbolnăviri. Potrivit acestuia, în urma ultimelor restricții impuse de autorități s-a ajuns la un plator, astfel că numărul de îmbolnăviri nu a crescut, dar nici nu a scăzut.

Raed Arafat, adevărul despre noile măsuri de restricții

Raed Arafat a fost întrebat într-o intervenție la Digi24 dacă măsurile restrictive adoptate în urmă cu câteva zile în Capitală au dat rezultate. Acesta s-a arătat sceptic pentru moment, dând asigurări că rezultatele vor fi clare atunci când se vor împlini cele 30 de zile de restricții.

Secretarul de stat în MAI a menționat și faptul că București se află în acest moment pe un platou, astfel că numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 a stagnat, deși aceste cifre nu sunt deloc de neglijat.

Paturi ocupate în Terapie Intensivă
Paturi ocupate în Terapie Intensivă

„În acest moment putem să spunem că nu mai avem această creștere exponențială care a fost, suntem undeva la un platou, cu unele creșteri și scăderi.

Deci nu putem să spunem că situația este spre bine în acest moment, dar nici nu putem să spunem că este în creștere, așa cum era acum două-trei săptămâni. Măsurile au început să aibă efect”, a declarat Raed Arafat pentru Digi24.

De altfel, șeful DSU a specificat că după cele 30 zile se va evalua din nou situația, urmând a fi adoptate noi măsuri de restricții, dacă situația o impune: „Dacă nu, atunci trebuie prelungite sau luate măsuri suplimentare”, a adăugat el.

În ce condiții va intra Bucureștiul în carantină

La întrebarea referitoare la posibilitatea ca Bucureștiul să intre în carantină, Raed Arafat nu a dat un răspuns clar. Acesta a explicat că decizia carantinării unui oraș este luată de către DSP-uri, în contextul în care numărul cazurilor COVID-19 atinge anumite limite.

„Instituirea carantinei se face la propunerea DSP-urilor, dacă se ajunge la anumite criterii ce trebuie întrunite. Mai multe localități au decis să intre în carantină prin decizia Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență, altele au ales măsuri suplimentare de control, să mai aștepte impunerea stării de carantină.

Nu o impunem de la centru în acest moment, ci este luată decizia pe plan local de către DSP-uri, cu avizul INSP și cu decizia CJSU, urmând ca ordinul să fie semnat de mine și publicat în conformitate cu prevederile legale”, a spus Raed Arafat la Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI