Raed Arafat, anunț crunt, în cea mai neagră zi a României. Cererea de ultimă oră

Raed Arafat, anunț crunt, în cea mai neagră zi a României. Cererea de ultimă oră
Raed Arafat, anunț crunt. Cererea de ultimă oră

După ce joi numărul de noi cazuri de infectare cu coronavirus a depășit 3,000, Raed Arafat cere prelungirea stării de alertă și noi restricții începând cu 15 octombrie.

Anunțul lui Raed Arafat în cea mai neagră zi a României

În ședința de joi, Guvernul urmează să aprobe modificarea Anexei 3 la HG 782/2020 privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României, începând cu data de 15 septembrie, în acord cu propunerile adoptate prin Hotărârea 47 aprobată luni în Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Domnule prim-ministru, vă solicit includerea pe agenda de lucru a ședinței Guvernului a proiectului de hotărâre a Guvernului pentru modificarea și completarea Anexei 3 la HG 782/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 15 septembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19″, a declarat în cadrul ședinței de guvern, șeful DSU, secretarul de stat Raed Arafat.

Se pregătesc noi restricții

Totodată, a fost aprobată lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România. O altă prevedere a hotărârii CNSU stabilește posibilitatea depunerii jurământului la distanță de către cei aleși la scrutinul din 27 septembrie și care sunt în carantină sau izolare.

Proiectul de hotărâre, propus spre aprobare în Guvern, vine în urma unei decizii a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, adoptată luni, prin care s-au adoptat restricții suplimentare, din cauza evoluției cazurilor de COVID-19 din ultima perioadă.

Potrivit Agerpres, s-a aprobat de asemenea că organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități.

Numărul cazurilor de COVID-19 a depășit 3,000

Joi, numărul cazurilor noi de infectare cu COVID-19 a depășit 3,000, când au fost consemnate 3,130 de infectări în ultimele 24 de ore, fiind cel mai mare bilanț zilnic de la începutul pandemiei. În Capitală sunt 549 de cazuri noi, la Iași – 193, Bacău – 150, Timiș – 142, Dâmbovița – 128, Cluj – 117, Prahova – 101.

Cererea de ultimă oră a lui Raed Arafat
Numărul cazurilor de coronavirus a depășit 3,000

De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 44 de decese. La Terapie Intensivă sunt internați 607 pacienți infectați cu noul coronavirus.

”Până astăzi, 8 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 145.700 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 113.112  pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.130 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, conform datelor trimise joi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI