Raed Arafat, anunț categoric cu privire la pedeapsa primită de medicii care dezinformează populația: „Ești liber să spui ce vrei, dar răspunzi de acest lucru”

Raed Arafat, anunț categoric cu privire la pedeapsa primită de medicii care dezinformează populația: „Ești liber să spui ce vrei, dar răspunzi de acest lucru”
Raed Arafat, șeful DSU

Șeful DSU a criticat în termeni extrem de aspri medicii care transmit mesaje antivacciniste sau informații fără fundament științific într-o perioadă extrem de greu încercată. Mai mult, Raed Arafat susține că orice mesaj transmis de un medic are un impact dublu sau și mai mult în comparație cu informațiile transmise de persoane care nu au o profesie în acest domeniu.

„Medicul se folosește de autoritatea lui atunci când comunică”

Raed Arafat trage un semnal de alarmă cu privire la dezinformarea cetățenilor chiar de către unii medici. Din păcate, mesajele transmise de specialiști au un impact puternic asupra cetățenilor, astfel că viața acestora poate fi influențată de decizia luată în urma acestor mesaje.

După ce președintele Colegiului Medicilor a vorbit despre suspendarea activității medicilor care prezintă în spațiul public teorii nevalide, Raed Arafat a confirmat sancționarea acestora în vederea limitării dezinformării publice.

„Problema medicilor este una mai gravă. Pentru medicul care comentează și vine cu informații care n-au bază științifică, colegii lor pot imediat să știe că informația lor este falsă, sau nu este bazată pe știință, ci este pe opinii personale. Medicul se folosește autoritatea lui când comunică, și când comunică astfel de lucruri care nu trebuie să le probeze populația, pentru că populația vede că e medic, face mult mai rău decât o persoană obișnuită”, a transmis Raed Arafat la Digi24.

“Ești liber să spui ce vrei, dar răspunzi de acest lucru”

În urmă cu puțin timp, Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor a anunțat că se vor lua măsuri împotriva medicilor care diseminează infirmații false privind pandemia de Covid-19, cât ți vaccinarea. Acesta a transmis că acestei categorii de medicii i se va suspenda exercitarea profesiei imediat după transmiterea unor teorii nevalidate științific.

Raed Arafat a confirmat în cursul serii de duminică necesitatea acestor pedepse, insistând asupra faptului că oricine afirmă anumite lucruri trebuie să-și asume consecințele vorbelor sale.

“Impactul lui este dublu, așa că salut ce a spus astăzi președintele Colegiului Medicilor, domnul profesor Coriu, în ideea că urmează să ia măsuri dure împotriva celor care continuă să facă acest lucru. Trebuia să fie luate deja astfel de măsuri și că bucur că cei de la Colegiul Medicilor au anunțat că vor lua astfel de măsuri, pentru că trebuie să ai responsabilitatea cuvântului pe care îl spui.

Ești liber să spui ce vrei, dar răspunzi de acest lucru, dacă clar vii cu date false și dezinformezi populația din poziția de medic. Din fericire nu sunt mulți care au făcut acest lucru, dar cine a făcut acest lucru a făcut destul rău, și acest lucru îl vedem”, a adăugat seșful DSU.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI