Raed Arafat, adevărul despre vârstnicii morți după vaccinarea anti-Covid-19. Cum s-a produs tragedia

Raed Arafat, despre motivul deceselor din Norvegia Sursă foto: eurnews.net

Șeful DSU a vorbit în cursul serii de luni despre cazul bătrânilor din Norvegia care au decedat la scurt timp după administrarea vaccinului anti-Covid. Raed Arafat a explicat în ce situație se aflau și a menționat că nu există o legătură clară între efectele adverse ale vaccinului și cauza morții acestora.

Mai mulți vârstnici au murit după ce s-au vaccinat cu serul de la Pfizer

Lumea medicală s-a zdruncinat din temelii, în urmă cu câteva zile, după ce Norvegia a anunțat decesul a 23 de vârstnici, la scurt timp după administrarea serului. Autoritățile competente au deschis o anchetă pentru a determina motivul real al survenirii celeor 23 de morți misterioase.

Agenția norvegiană a medicamentului, cât și jurnaliștii de la British Medical Journal iau în calcul apariția unor efecte adverse la vaccin, însă nu se pronunță cu certitudine, până în momentul în care vor afla rezultatul anchetei în desfășurare.

„Ar putea fi o coincidență, dar nu suntem siguri. Nu există o conexiune certă între decese și vaccin”, a sustinut Steinar Madsen, directorul medical al Agenției norvegiene a medicamentului.

În urma dramei survenite, medicii din Norvegia au fost atenționați și rugați să le facă controale amănunțite vârstnicilor care urmează să fie vaccinați. Persoanele decedate aveau vârsta de peste 80 și 90 de ani, iar starea lor de sănătate era instabilă. Aceștia se aflau în aziluri de bătrâni.

Vârstnicii cu probleme de sănătate, expuși la pericole

După decesul celor 23 de bătrâni, Sigurd Hortemo, medic șef la Agenția Norvegiană pentru Medicamente, a dezvăluit că reacțiile adverse apărute la persoanele sănătoase ar putea constitui un factor de deces în cazul persoanelor cu probleme grave de sănătate.

„Rapoartele sugerează că reacțiile adverse frecvente la vaccinurile cu ARNm, cum ar fi febra și greața, ar fi putut contribui la un rezultat fatal la unii pacienți fragili”, a transmis acesta, potrivit alphanews.ro.

Mai mult, acesta a afirmat faptul că studiile vaccinului nu au inclus persoanele care suferă de boli instabile sau acute și nici pe cei cu vârste de peste 85 de ani.

„Nu putem exclude faptul că reacțiile adverse la vaccin care apar în primele zile după vaccinare (cum ar fi febra și greața) pot contribui la evoluția mai gravă și la rezultatul letal la pacienții cu boală subiacentă severă”, se adaugă în comunicat.

Raed Arafat, explicația decesului la persoanele în vârstă vaccinate

Șeful DSU a explicat, cu puțin timp în urmă, posibilele motive pentru care cei 23 de vârstnici ar fi decedat. Chiar dacă nu se cunosc motivele reale ale morții, Raed Arafat nu exclude posibilitatea ca efectele vaccinului să-și fi pus amprenta pe fondul vârstei înaintate și a stării de sănătate fragile.

„Dacă vorbim de persoane cu boli terminale, după cum am înțeles, adică persoane a căror speranță de viață era scurtă, probabil că aceștia nu puteau să suporte vaccinul.

Se poate impune, ca în anumite situații cu boli terminale, medicul să nu recomande vaccinul, dar asta nu poate fi folosit împotriva vaccinului și să spui că acesta ucide persoanele în vârstă”, a transmis acesta.

„Poate că persoanele decedau și fără vaccin”

Șeful DSU a menționat că în acest moment este timpuriu pentru a trage o concluzie finală clară, cele mai relevante fiind rezultatelor anchetelor demarate de autoritățile norvegiene.

Raed Arafat consideră că acele persoane în vârstă ar fi putut muri, indiferent dacă li se administra sau nu vaccinul.

“Realitatea e că în Norvegia, unde speranța de viață e foarte mare și în centrele rezidențiale sunt oameni de peste 85-90 de ani și care sunt și cu probleme terminate, la unii oameni, după ce vaccinul le-a fost administrat, să le fie letal.

Dar, acum trebuie să vină și să spună dacă există legătură directă de cauzalitate și acest lucru nu a fost stabilit și nu s-a zis. E doar corelarea momentului. Poate că persoana respectivă deceda și fără vaccin.

Trebuie să vedem studiile care vor veni de la autoritățile norvegiene și dacă vor găsi o chestie de cauzalitate și ulterior să existe recomandări suplimentare.

La acest moment, nu știu să fie vreo recomandare din partea Agenției Europene pentru Medicamente. Dacă vor descoperi că există limitări, vor veni cu precizări suplimentare în acest sens“, a concluzionat Raed Arafat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI